Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri ja ShedHelsinki entistä tiiviimpään yhteistyöhön

Tiedote   27.05.2019

Helsingin Kaupunginteatteri tiivistää yhteistyötään monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä tukevan ShedHelsinki Säätiön kanssa. ShedHelsingin uusi, joulukuussa 2019 ensi-iltaan tuleva musiikkiteatterituotanto harjoitellaan ja toteutetaan Helsingin Kaupunginteatterissa.

Helsingin Kaupunginteatteri on tehnyt yhteistyötä ShedHelsingin kanssa jo vuodesta 2017. Edellisinä vuosina yhteistyö on huipentunut lasten ja nuorten esittämän musikaalin esityksiin joulun alla Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa.

”Tällä kertaa musikaali myös harjoitellaan HKT:n toimesta, ja syksystä alkaen meille kokoontuu harjoituksiin 100-120 lasta ja nuorta viikoittain. Harjoitukset pidetään studio Elsassa kahdessa erässä maanantaisin ja tiistaisin”, kertoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Musikaalin ohjaa Heikki Sankari, joka tunnetaan paitsi HKT:n näyttelijänä, myös ohjauksistaan ja käsikirjoituksistaan turkulaisessa Samppalinnan Kesäteatterissa.

Chickenshed-teatterin esikuvan mukaisesti musikaalihanke tarjoaa eri-ikäisille ja erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille mahdollisuuden päästä esiintymään, tulla nähdyksi sekä toteuttaa itseään turvallisessa ja tasavertaisessa ympäristössä.

Musikaalissa esiintyy 10-21-vuotiaita lapsia nuoria, joista suurin osa on ollut mukana ShedHelsingin musiikkiteatteritoiminnassa alusta saakka, ja osa nousee suurelle estradille ensimmäistä kertaa. Jotkut nuorista kelailevat pyörätuoleilla, toisia esiintyminen auttaa keskittymään – ja jokaisella rohkeus sekä halu laittaa itsensä likoon.

”Haluamme rohkaista kaikenlaisia nuoria toteuttamaan itseään. Tavoitteemme on myös lisätä erilaisuuden ja moninaisuuden hyväksymistä, sekä edistää vuorovaikutusta ja tasavertaisia kohtaamisia”, ShedHelsinki Säätiön hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Mattila sanoo.

Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 7. joulukuuta ensi-iltansa saava musikaali julkistetaan ja lipunmyynti aloitetaan 2.9.2019.

Tuleva musikaali on valtavirrasta poikkeavan ShedHelsingin neljäs ja jatkoa aiempina vuosina esitetyille kiitosta saaneille musikaaleille Seikkailu jouluyönä (2018), Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen (2017) ja Peter Pan (2016).

ShedHelsinki lyhyesti

ShedHelsinki on valtavirrasta poikkeava musiikkiteatterihanke, jossa matka on määränpäätä merkityksellisempi. Toiminta mahdollistaa lapsille ja nuorille tilaisuuden olla esillä omina, ainutkertaisina yksilöinä. Yhdessä ja turvassa.

Tavoitteena on vakiinnuttaa monimuotoisuutta korostava musiikkiteatteri Suomeen ja tehdä Suomesta paikka, jossa uskalletaan uskoa unelmiin ja tulla nähdyksi juuri sellaisena kuin on.

ShedHelsingin esikuvana on Lontoossa toimiva Chickenshed-teatteri, joka on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta.

ShedHelsinki Säätiö lyhyesti

Elisan vuonna 2017 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tehdä ShedHelsingin toiminnasta pitkäjänteistä. Säätiön tärkein työ tehdään musiikkiteatteritoiminnan kautta. Sen ansiosta lapset ja nuoret löytävät ystäviä ja pääsevät kokeilemaan ja kehittämään kykyjään. Säätiö mahdollistaa monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä. Säätiö tukee yhteistyökumppaneiden kanssa luovan esittämisen tilaisuuksia ja tapahtumia kuten musikaaleja.

https://www.shedhelsinki.fi/
https://hkt.fi/

@hktfi @ShedHelsinki #jokainenkelpaa
 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, 040 552 3788, kaisa.pelkonen@hkt.fi
Katiye Vuorela, viestintäjohtaja, Elisa Oyj, 050 66997, katiye.vuorela@elisa.fi
Riikka Kannas, projektijohtaja, ShedHelsinki, 040 354 6331, riikka@shedhelsinki.fi