Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri jatkaa suosittuja kotiesityksiä tänä keväänä etänä

Tiedote   28.04.2020

Helsingin Kaupunginteatteri jatkaa syksyllä 2019 suuren suosion saaneita Taidetta koteihin -esityksiä ihmisten olohuoneissa. Tänä keväänä runoesitys 50-vuotishääpäiväänsä 15.5. viettävälle tapanilalaiselle pariskunnalle toteutetaan olohuoneen sijasta kotipihalla ja etäyhteyden kautta, jolloin esityksestä pääsee nauttimaan suurempikin yleisö.

Taidetta koteihin -tapahtumiin etsittiin alkuvuodesta 2020 avoimen haun kautta Koillis-Helsingin alueelta asukkaita, jotka halusivat ilmoittaa kotinsa mukaan. Yhdessä, asukkaan toiveiden mukaan suunnitellut esitykset ovat avoimia ja maksuttomia kaikelle yleisölle. Keväällä mukaan ilmoittautui viisi kotia asukkaineen, mutta koronaepidemian vuoksi esityksistä kolme siirtyy ensi syksyyn, ja keväällä toteutetaan vain yksi Taidetta koteihin -esitys – sekin olohuoneen sijaan turvavälit huomioiden asukkaiden kotipihalla muun yleisön seuratessa tilaisuutta etänä Facebookin tai Instagramin kautta.

”Tapanilassa asuvat, 50-vuotishääpäiväänsä viettävät Erru ja Ponu rakastavat runoja ja luontoa. Tästä lähtökohdasta käsin pariskunnalle räätälöitiin hääpäivän kunniaksi runoesitys, Puiden oksilla on valoa, johon on kerätty luonnosta ja rakkaudesta kertovia runoja suomalaisilta runoilijoilta. Esiintyjänä toimii Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijä Marjut Toivanen”, kertoo hankkeen taiteellinen suunnittelija ja ohjaaja Laura Ikonen Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyöstä.

”Asukkaiden olohuoneissa tapahtuvat esitykset ovat aina luonteeltaan intiimejä, vaikka erityispiirteenä esityksissä onkin aina myös toisilleen tuntemattomien ihmisten kohtaaminen kodeissa. Tapahtumat ovat siis avoimia kelle tahansa paikkansa varanneelle, eivät vain asukkaiden tuttaville. Toivottavasti syksyllä pääsemme taas näiden olohuonekohtaamisten pariin. Toisaalta nyt on hyvä mahdollisuus kokeilla uusia muotoja ja avata esitystä somen kautta laajemmalle katsojakunnalle”, Laura Ikonen sanoo.

Taidetta koteihin -esitykset ovat osa Valokeilassa Koillinen -taidehanketta, ja Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö toteuttaa ne yhteistyössä Pohjois-Helsingin Bändikoulun kanssa. Ensimmäiset neljä suuren suosion saanutta nähtiin marras-joulukuussa 2019 Siltamäen, Alppikylän, Puistolan, Tapanilan ja Tapulikaupungin asukkaiden kodeissa.

Valokeilassa Koillinen on Helsingin Kaupunginteatterin, Zodiak-Uuden tanssin keskuksen, Pohjois-Helsingin Bändikoulun ja Teatteri Tuikkeen yhteinen kolmivuotinen hanke, jonka tehtävänä on lisätä taide- ja kulttuuritarjontaa Tapulikaupungin, Suutarilan, Siltamäen, Puistolan ja Tapanilan kaupunginosissa vuosina 2019-2021.

Taidetta koteihin –runoesitys Puiden oksilla on valoa nähdään perjantaina 15.5.2020 klo 15 livelähetyksenä Valokeilassa Koillisen Facebook- ja Instagram-liven kautta: www.facebook.com/valokeilassakoillinen ja https://www.instagram.com/valokeilassakoillinen/
 

#valokeilassakoillinen #taidettakoteihin #hktfi

Lisätiedot:
Yleisötyöntekijä Laura Ikonen, laura.ikonen@hkt.fi,  050 475 8701
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788

www.valokeilassakoillinen.fi
www.hkt.fi

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki