Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri lomauttaa koko henkilöstönsä

Tiedote   11.12.2020

Helsingin Kaupunginteatterin 25. marraskuuta alkaneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Koronaepidemian koetteleman taloutensa tasapainottamiseksi teatteri lomauttaa koko henkilöstönsä määräajaksi.

Koronaepidemian aiheuttamat esitystoiminnan keskeytymiset ja puolikkaille saleille esittäminen ovat vuonna 2020 pudottaneet teatterin omaa tulonhankintaa 70 prosenttia normaalivuoteen verrattuna. Teatterin taloudellisen tilanteen ja vuoden 2021 talousarvion tasapainottamiseksi sekä tulevan toiminnan turvaamiseksi teatteri lomauttaa koko henkilöstönsä välipäivien ajaksi 28.-31. joulukuuta sekä neljäksi viikoksi ensi kevätkaudella. Näillä toimenpiteillä pyritään saamaan noin miljoonan euron säästöt.

”Huolestuneena seuraamme epidemiatilannetta ja sitä, minkälaisten rajoitusten keskellä joudumme ensi keväänä toimimaan. Pyrimme sijoittamaan kevätkauden lomautusviikot loppukeväälle, sillä todella toivomme, että löydämme alkuvuodesta muitakin keinoja talouden tasapainottamiseksi, ja lomautuksilta voitaisiin vielä välttyä”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

”Me henkilöstön edustajat pidämme merkittävänä sitä, että meillä on teatterin johtoon erittäin hyvä keskusteluyhteys. Nyt tehdyt ratkaisut ovat kovia, mutta välttämättömiä. Täytyy kuitenkin myös muistaa, että tämä hyvin erikoislaatuinen ja vaikea tilanne on jatkuvasti elävä prosessi ja silloinhan siihen liittyy myös mahdollisuus ja toivo. Asiat voivat vielä asettua toisin”, sanovat luottamushenkilöt Heidi Naakka, Antti Timonen ja Sasu Tuominen.

Helsingin Kaupunginteatteri työllistää vuosittain noin 240 kuukausipalkkaista ja noin 100 tilapäistä teatterialan ammattilaista.

Normaalina vuonna Helsingin Kaupunginteatterin oma tulonhankinta on noin 10 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan noin 40 prosenttia teatterin toiminnasta.

Helsingin Kaupunginteatterin edelliset yt-neuvottelut käytiin maaliskuussa. Silloin lomautuksilta onnistuttiin välttymään muun muassa järjestelemällä uudelleen henkilöstön työ-, vapaa- ja lomapäiviä sekä siirtämällä ensi-iltoja.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki,
https://hkt.fi/