Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri testaa dynaamista hinnoittelua

Tiedote   20.03.2019

Helsingin Kaupunginteatteri pilotoi yhdessä Lippupisteen kanssa teatteriesityksen dynaamista hinnoittelua syksyllä 2019. Pilotointi tehdään studio Pasilassa syyskuussa ensi-iltansa saavan komedian Kolmen kimppa esityksissä.

Lippujen dynaaminen hinnoittelu on tuttu esimerkiksi matkustamisen ja urheilun saralla, ja Helsingin Kaupunginteatterin kokeilussa selvitetään nyt, kuinka teatteriyleisö ottaa vastaan mahdollisuuden valita lipunhintansa ostoajankohdan mukaan.

”Lipun hinta määräytyy näytännön täyttöasteen ja ostoajankohdan mukaan. Tarkoitus on mahdollistaa kaikille teatterista kiinnostuneille edullinen tapa nauttia kulttuurista, ja toisaalta palkita alennuksella ne teatterilipun hankkijat, jotka tekevät ostopäätöksensä varhain. Studio Pasila valikoitui pilotointiin, sillä katsomo on melko pieni, eikä siellä ole erikseen hinnoiteltuja katsomolohkoja”, sanoo markkinointipäällikkö Olli Eljaala.

Kokeilun toivotaan vaikuttavan positiivisesti myös katsomoiden täyttöasteisiin. Dynaaminen hinnoittelu mahdollistaa maltillisen lipputulojen kasvattamisen huippusuosittujen esitysten osalta.

”Mikäli kiinnostus yksittäistä näytäntöä kohtaan nousee kovaksi, hinnassa tapahtuu nousua. Mikäli taas täyttöaste ei muutu esityspäivän lähestyessä, lipun hinta laskee”, Eljaala selvittää.

Dynaamisessa hinnoittelussa ei ole perinteisiä alennuksia esim. eläkeläisille ja opiskelijoille, vaan kaikilla ostajilla on tasapuolisesti mahdollisuus hyödyntää hinnoittelun tarjoamia etuja.

Kolmen kimppa -esityksen lippujen tullessa myyntiin 18. maaliskuuta lippujen lähtöhinta on selvästi alhaisempi kuin normaali studio Pasilan lipun hinta (35 €). Tämän jälkeen algoritmi määrittelee kunkin näytännön lipun hintaa kysynnän mukaan 10 € ja 50 € välillä.

Ryhmälippujen varaajilla on halutessaan edelleen mahdollisuus asioida teatterin myyntipalvelussa perinteistä kiinteää hinnoittelua soveltaen. 

Kolmen kimppa saa ensi-iltansa studio Pasilassa 12. syyskuuta. Ranskalaisen Clément Michelin kirjoittaman komedian ohjaa Liisa Mustonen, ja sen rooleissa nähdään huikea, nuori näyttelijäkolmikko Elina Hietala, Jarkko Niemi ja Olli Rahkonen.

Lisätietoja dynaamisesta hinnoittelusta: markkinointipäällikkö Olli Eljaala, olli.elaala@hkt.fi, 050 379 9648

 

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki