Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri tuo näyttämölle Disneyn Pieni merenneito -suurmusikaalin

Tiedote   03.12.2018

Helsingin Kaupunginteatterin syksyn 2019 suuri musikaalisatsaus on H.C. Andersenin klassikkosatuun (1837) ja rakastettuun Disney-animaatioon (1989) pohjautuva Pieni merenneito (2008). Doug Wrightin kirjoittaman, Alan Menkenin säveltämän, Howard Ashmanin ja Glenn Slaterin sanoittaman koko perheen Disney-musikaalin ohjaa Samuel Harjanne, mies huikean yleisö- ja arvostelumenestyksen, Kinky Boots musikaalin takaa.

Musikaali kertoo nuoresta Ariel-merenneidosta, joka haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastuu prinssiin ja tekee merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa. Pienen merenneidon koskettava tarina unelmien tavoittelusta ja rakkauden voimasta ja sen maagisen kaunis musiikki on hurmannut musikaaliyleisöt ympäri maailman ja saapuu nyt vihdoin myös Helsinkiin.

Pieni merenneito tulee nimestään huolimatta olemaan Helsingin Kaupunginteatterin kaikkien aikojen suurin musikaalituotanto. Viimeistään Kinky Boots osoitti, ettei enää tarvitse lähteä ulkomaille nähdäkseen kansainvälisen tason musikaalia. Nyt suunnitteilla on ennenäkemätön elämys, kun tuomme näyttämölle Pienen merenneidon vedenalaisen maailman kaikkine kiehtovine olentoineen”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Pieni merenneito on yksi niistä saduista, joka kasvatti minua, kun olin lapsi. Ihastuin H. C. Andersenin maagiseen maailmaan, ja erityisesti Disneyn animaatioon kaikkine valloittavine lauluineen. Vaikka elokuva ilmestyi 30 vuotta sitten, vielä tänäkin päivänä osaan ulkoa monet sen tapahtumista ja repliikeistä – unohtamatta musiikkia. On suuri kunnia, ja haaste, tuoda tämä tarina pohjoismaisen teatterin näyttämölle,” sanoo ohjaaja Samuel Harjanne.

Pienen merenneidon tarina koskettaa monia ihmisyyden, ja identiteetin kipukohtia. Ariel kokee, että ei kuulu maailmaan jossa elää, ja hän kokee olevansa väärässä kehossa. Isä, kuningas Triton, tuomitsee jyrkästi kaikenlaisen kontaktin ihmisten maailmaan, isä-tytär-teema onkin yksi kantavimmista ja tunnistettavimmista teemoista musikaalissa. Teos käsittelee erilaisten maailmojen kohtaamista, ja mukautumista niiden tapoihin ja erikoisuuksiin. Nämä teemat kaikuvat kuulaasti tämän päivän maailmassa, ja jokaisen ihmisen kasvutarinassa”, Harjanne jatkaa.

Alan Menkenin lumoava musiikki teki aikoinaan tästä elokuvasta yhden maailman isoimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.

Elo-syyskuun 2019 näytäntöjen liput tulevat myyntiin 10. joulukuuta klo 9.

Pienen merenneidon taiteellinen suunnittelijaryhmä ja esiintyjät julkistetaan ystävänpäivänä 14. helmikuuta 2019.

Pieni merenneito -musikaalin ensi-ilta 29.8.2019 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä
31 € – 88 € (sis. pm.) Liput myynnissä 10.12.2018 alkaen. Ennakkolunastajan etu -10 €/lippu (31.12.2018 mennessä lunastetut liput).