Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri tuo syksyllä 2024 Suomen ensi-iltaan Moulin Rouge! Musikaalin

Tiedote   27.11.2023

Oscar-palkittu eeppinen klassikkoelokuva herää henkiin ja sykkii elämää HKT:n suurella näyttämöllä ensi syksynä. Moulin Rouge! Musikaali on aistillinen ja ennennäkemättömän villi show sekä henkeäsalpaava rakkaustarina täynnä hittimusiikkia ja näyttäviä tanssinumeroita. Suomen ensi-iltansa 29. elokuuta 2024 saavan musikaalin ohjaa ruotsalainen Anders Albien.

Moulin Rouge! Musikaali on totuuden, kauneuden, vapauden ja rakkauden yltäkylläinen juhla, joka vie katsojan 1800-luvun lopun yökerhoon Pariisiin. Kaikki on sallittua, ja kaiken saa anteeksi rakkauden nimissä, kun boheemi nuori runoilija Christian rakastuu kauniiseen kurtisaaniin Satineen, ja kielletyt intohimot leimahtavat. Moulin Rouge! Musikaali räjäyttää tajunnan, stimuloi kaikkia aisteja ja kietoo yleisön ennenkokemattoman hekumalliseen kimallukseen. Visuaalinen spektaakkeli ja intohimoinen rakkaustarina sisältää popmusiikkihistorian suurimpia hittejä.

”Olen iloinen, että pääsemme hyvien kansainvälisten suhteidemme ansiosta ja pitkällisen työn tuloksena tuomaan tämän Anders Albienin ohjaamaan villin musikaaliherkun Suomeen ja Helsingin Kaupunginteatterin yleisölle. Olen nähnyt musikaalin sekä Broadwaylla että Lontoossa ja me teemme tästä sellaisen spektaakkelin, ettei yleisön tarvitse enää matkustaa Helsinkiä kauemmas nähdäkseen kansainvälisen tason huippushown”, teatterinjohtaja Kari Arffman sanoo.

John Loganin käsikirjoittama Moulin Rouge! -musikaali perustuu Baz Luhrmannin ohjaamaan samannimiseen hittielokuvaan vuodelta 2001. Yleisön ja kriitikot hurmannut musikaali sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 2019. Musikaali on voittanut kymmenen Tony-palkintoa, mukaan lukien Parhaan musikaalin -palkinnon, ja musikaalissa on mukana yli 70 musiikkihistorian suurinta hittiä mm. näiltä maailmantähdiltä: David Bowie, Lady Gaga, Sting, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Madonna, Whitney Houston, Elton John ja Adele.

Musikaali on osa pohjoismaista yhteistuotantoa, jossa ovat mukana Suomi, Ruotsi, Tanska ja Norja. Musikaalin ohjaa ruotsalainen Anders Albien. Vastaavana kapellimestarina toimii Eeva Kontu ja hänen työparinaan harjoitus- ja esityskapellimestarina Ville Myllykoski. Lavastuksen suunnittelee kansainvälisesti palkittu suunnittelija takis. Puvustuksen suunnittelee Astrid Lynge Ottosen ja naamioinnin Maija Sillanpää. Valosuunnittelusta vastaa Palle Palmé ja äänisuunnittelusta Kai Poutanen. Koreografia on Jennie Widegrenin, Anja Gaardbon, Kirsty McDonaldin ja Zain Odelstålin käsialaa. Musikaalin on suomentanut Paavo Leppäkoski ja dramaturgina toimii Henna Piirto. Musikaalin esiintyjät julkistetaan keväällä 2024.

Liput ovat nyt myynnissä, ja kaikki verkkokaupasta 31.12.2023 mennessä lippunsa ostaneet saavat 12 euron alennuksen lipun hinnasta.

Moulin Rouge! Musikaali -ensi-ilta 29.8.2024 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5).

Liput: peruslippu 92 €. Ennakkolunastajan etu verkkokaupassa -12 €/lippu (31.12.2023 saakka) #moulinrougemusikaali @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse (09) 394022 ma-pe klo 9-17. Lippumyymälät Ensi linja 2, ma-pe klo 12-17, Eläintarhantie 5, la (esityspäivinä) klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippu.fi, ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkt.fi

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki

 

Moulin Rouge! The Musical
Käsikirjoitus: John Logan
Sovitus, orkestraatio, lisämusiikki ja -sanoitukset: Justin Levine
Musiikin koreografinen sovitus: Justin Levine ja Matt Stine
Orkestraatioyhteistyö: Katie Kresek, Charlie Rosen ja Matt Stine

Moulin Rouge! -elokuva
Baz Luhrmannin ohjaama ja 20th Century Foxin julkaisema Moulin Rouge! -elokuva sai ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2001. Se voitti parhaan musikaali- tai komediaelokuvan palkinnon Golden Globe -gaalassa ja oli ehdolla kahdeksan Oscar-palkinnon saajaksi, mukaan lukien Parhaan elokuvan -palkinto, joista se voitti kaksi. Australiassa Sydneyssä kuvattu Moulin Rouge! -elokuva on saanut kiitosta elokuvamusikaaligenren elvyttämisestä, ja sen soundtrackista tuli ilmestyttyään välitön hitti.

Pariisin Moulin Rouge
Jean-Jacques Clericon johtama Pariisin Moulin Rouge on oma häikäsevä ja näyttävä maailmansa, pariisilaisen iltaelämän symboli jo vuodesta 1889 lähtien. Alun perin suosittuna kabareena ja tanssisalina aloittaneesta paikasta tuli kultaisen 20-luvun aikana ikoninen musiikkisali ja myöhemmin teatteri, jossa lukuisat ranskalaiset ja kansainväliset taiteilijat astuivat parrasvaloihin. Nykyään Moulin Rouge ja sen 60 taiteilijaa esittävät Féerie-revyyshowta: kahden tunnin hämmästyttävää kabaree- ja music hall -esitystä, jossa tanssikohtaukset ja yllätysnumerot vuorottelevat – unohtamatta Moulin Rougen tunnusomaista tanssia, ranskalaista cancania! Perustamisestaan lähtien Pariisin Moulin Rouge on kutsunut yleisöä elämään ja kokemaan yhdessä ainutlaatuisen juhlan tunnelman ja tunteiden kuohun.