Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteriin uutuusmusikaali Kinky Boots juhlistaa erilaisuutta ja ystävyyttä

Tiedote   16.03.2018

Helsingin Kaupunginteatterin syksyn uusi musikaali on pop-ikoni Cyndi Lauperin säveltämä ja musikaaliguru Harvey Fiersteinin käsikirjoittama Kinky Boots (2013). Samannimiseen elokuvaan (2005) perustuva, moneen kertaan palkittu musikaali juhlistaa erilaisuutta, ystävyyttä ja ennakkoluulojen voittamista. Musikaalin ohjaa kansainvälistä uraa tekevä, nouseva ohjaajatähti Samuel Harjanne.

Nuori Charlie Price ei tunne samaa intohimoa kenkiin kuin isänsä ja suunnittelee uraa muualla kuin suvun kenkätehtaassa Northamptonissa. Isä kuitenkin kuolee yllättäen, ja konkurssikypsä kenkätehdas työntekijöineen jää Charlien kontolle. Uusi liikeidea tehtaan pelastamiseksi syntyy Charlien tutustuessa Lola-nimisenä drag queenina esiintyvään Simoniin. Mistään ei nimittäin tahdo löytyä Lolalle ja hänen kollegoilleen riittävän kestäviä, korkeita ja kinkyjä kenkiä! Kaksikko yhdistää voimansa ja yltää vaikeuksien kautta keski-englantilaisen tehdashallin hämärästä aina muotimaailman huipulle Milanoon.

Kinky Boots on hyväntuulinen, niin maailmaa kuin ihmisyyttä syleilevä. Se on myös ajankohtainen teos siinä, kuinka se käsittelee asenteita ja erilaisuutta ja sitä, mitä tarkoittaa olla mies tai nainen. Yhtä lailla se käsittelee työttömyyttä ja taloudellista epävarmuutta, perheen odotuksia ja oman elämänsuunnan etsimistä”, sanoo ohjaaja Samuel Harjanne.

Charlien roolissa nähdään monista Kaupunginteatterin musikaaleista tuttu rautainen moniosaaja Petrus Kähkönen ja Lolan/Simonin karismaattisiin saappaisiin hyppää monivaiheisissa koe-esiintymissä löytynyt uusi lupaus, Lauri Mikkola.

Muissa rooleissa nähdään mm. Raili Raitala (Nicola), Anna Victoria Eriksson (Lauren), Tero Koponen (Don), Joachim Wigelius (George) ja Lolan drag-enkeleinä Tomi Lappi, Henri Sarajärvi, Christoffer Strandberg, Anton Engström, Paavo Kääriäinen ja Jero Mäkeläinen.

10-henkisen orkesterin kapellimestarina toimii Eeva Kontu ja koreografiat 34-henkiselle ensemblelle suunnittelee Gunilla Olsson-Karlsson. Lavastuksen on suunnitellut Peter Ahlqvist ja puvut Tuomas Lampinen. Valosuunnittelusta vastaa William Iles ja äänisuunnittelusta Kai Poutanen. Naamioinnin ja kampaukset suunnittelee Henri Karjalainen.

Geoff Deanen ja Tim Firthin tositapahtumiin pohjautuvaan elokuvakäsikirjoitukseen (Kinky Boots, USA/Iso-Britannia 2005) perustuva musikaali kantaesitettiin Broadwaylla 2013, ja se on sittemmin kerännyt lukuisia palkintoja, mm. kuusi Tony-palkintoa, kolme Laurence Olivier -palkintoa ja Grammyn parhaana musiikkiteatterialbumina.

Katso Kinky Boots -teaser.

 

Kinky Boots -musikaalin ensi-ilta 30.8.2018 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä
34 € – 78 € (sis. pm)