Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatterille uusia johtajia

Tiedote   19.06.2024

Helsingin Kaupunginteatterin johto uudistuu ja teatterisäätiön hallitus on valinnut teatterin talous- ja hallintojohtajaksi Raija Jokilan ja markkinointi- ja viestintäjohtajaksi Vilma Karvosen. Uudet johtajat aloittavat tehtävissään 1.8.2024 toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla.

Talous- ja hallintojohtajan tehtävään ehdokkaita oli yhteensä 59 ja heistä haastateltiin viisi. Markkinointi- ja viestintäjohtajan tehtävään ehdokkaita oli 102 ja heistä haastateltiin myös viisi. Haastattelijoina olivat teatterinjohtaja Kari Arffman, Helsingin teatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Mike Pohjola, varapuheenjohtaja Tino Singh ja hallituksen jäsen Matti Niiranen.

“Saimme tehtäviin paljon hyviä ja korkeatasoisia hakemuksia. Olen todella iloinen, että löysimme näin kokeneet ja osaavat henkilöt ja toivotan uudet johtajat lämpimästi tervetulleiksi taloon”, iloitsee teatterinjohtaja Kari Arffman.

Raija Jokila vastaa talous- ja hallintojohtajana teatterin taloudesta ja henkilöstöhallinnosta. Vilma Karvosen vastuulla markkinointi- ja viestintäjohtajana on teatterin brändin, viestinnän, markkinoinnin ja myynnin kokonaisuus.

“Haluamme kehittää toimintaamme ja uuden kunnianhimoisen strategiamme mukaisesti olla suunnannäyttäjä vastuullisessa elämysten luomisessa. Osana uutta strategiaa olemme uudistaneet organisaatiotamme ja palkanneet nyt kaksi uutta huippuluokan osaajaa. Raija Jokilalla on vahva kokemus taloushallinnosta sekä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden yhdistämisestä henkilöstöhallintoon. Hänen tehtävänään talous- ja hallintojohtajana on pitää huolta sekä teatterin taloudesta että henkilökunnan hyvinvoinnista, jotta olemme hyvä ja vakaa työpaikka myös jatkossa. Vilma Karvonen on vetänyt brändi- ja markkinointityötä Coca-Colalla ja tuo nyt osaamisensa Kaupunginteatterin käyttöön. Markkinointi- ja viestintäjohtajana hän auttaa meitä tavoittamaan sellaisia yleisöjä ja yhteistyökumppaneita, jotka ovat aiemmin olleet ulottumattomissamme”, kertoo teatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Mike Pohjola.

Raija Jokilalla on yli 20 vuoden kokemus talouden ja hallinnon johtotehtävistä eri palveluyrityksissä ja järjestöissä, erityisesti sote- ja koulutussektoreilla. Lisäksi hän on toiminut hallitustehtävissä eri säätiössä ja järjestöissä. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

”HKT:n uusi strategia ja vakaa rahoituksellinen tilanne avaavat valtavasti mahdollisuuksia myös teatterin tukitoiminnoille. Odotan innolla, että pääsen kehittämään teatterin taloutta ja hallintoa osana tulevaisuuden vastuullisen teatteritoiminnan luomista. Minulle Helsingin Kaupunginteatteri näyttäytyy avoimena ja innovatiivisena edelläkävijänä, ja on hienoa olla osa tiimiä, joka tuo ihmisille iloa ja unohtumattomia elämyksiä”, Raija Jokila sanoo.

Vilma Karvonen on työskennellyt viimeiset 15 vuotta kansainvälisten kuluttajabrändien parissa Coca-Colalla ja Danonella erilaisissa markkinointirooleissa Suomessa ja Euroopassa. Coca-Colalla hän on johtanut Suomen markkinointitiimiä usean vuoden ajan. Hän tuo HKT:lle vahvaa markkinointi- ja brändiosaamista. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta.

”Olen intohimoinen teatterin ja kulttuurin suurkuluttaja ja odotan innolla pääseväni työskentelemään Suomen suurimman ja monipuolisimman ammattiteatterin parissa. Minulle Helsingin Kaupunginteatterin tehtävä ”saada ihmiset näkemään toisensa, jotta elämä olisi rikkaampaa” on merkityksellinen ja sen pohjalta on hienoa päästä houkuttelemaan lisää suomalaisia teatterin pariin. Odotan jo pääseväni työskentelemään yhdessä HKT:n ammattitaitoisen tiimin kanssa ja kehittämään teatterin elämyksellisyyttä ja palveluita kohti teatterin visiota”, Vilma Karvonen sanoo.

Tiedotteen kuva: Miika Storm

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Viestintäkoordinaattori Peppi Lehmussaari, peppi.lehmussaari@hkt.fi, 050 336 4747
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki