Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän johtajaksi Antti Lahti

Tiedote   17.12.2019

 

Helsingin teatterisäätiön hallitus on valinnut Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän johtajaksi tanssija, koreografi Antti Lahden. Sopimuksen mukaan Antti Lahti toimii tanssiryhmän johtajana ja tanssijoiden esimiehenä, ja hänen ensisijaisena tehtävänään on vastata ryhmän taiteellisesta laadusta ja toiminnan kehittämisestä. Työsopimus on määräaikainen ja voimassa ajalla 1.10.2020–30.9.2022.

Hakemuksia tehtävään tuli kaikkiaan 15, ja hakijoista seitsemän kutsutiin haastatteluun. Haastattelijoina olivat teatterinjohtaja Kari Arffman, talous- ja hallintojohtaja Helena Reilin sekä ulkopuolisena, kutsuttuna asiantuntijana koreografi, tanssija, akateemikko Marjo Kuusela.

”Haimme nyt ensimmäistä kertaa tanssiryhmälle johtajaa avoimella, julkisella haulla. Oli hienoa huomata, kuinka monella hakijalla oli positiivinen halu päästä kehittämään Helsinki Dance Companya. Lähdemme nyt ilolla kohti uutta vuosikymmentä uuden johtajan kanssa”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

”Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmällä on aina ollut tärkeä asema Suomen tanssitaiteen kokonaisuudessa niin taiteellisesti kuin tanssijoiden työllistäjänä. On mahtavaa päästä viemään eteenpäin tämän rikkaan historian omaavan ryhmän toimintaa, varmistamaan tulevaisuuden pitkän linjan suunnittelu sekä työskentelemään monialaisen huippuammattilaisista koostuvan taiteilijaensemblen kanssa”, sanoo Antti Lahti.

Myös tanssijoiden henkilökuntayhdistys antoi yksimielisesti puoltavan lausuntonsa johtajavalintaan.

”Koko tanssiryhmä on helpottunut ja iloinen tästä päätöksestä. Tunnelma on innostunut ja positiivisesti tulevaisuuteen katsova”, sanoo tanssija, luottamusmies Kirsi Karlenius.

Antti Lahti (s 1979) on valmistunut Turun konservatoriosta tanssijaksi vuonna 1999.  Hän on täydentänyt opintojaan suorittamalla Taideyliopiston teatterinjohtajakoulutuksen vuosina 2012-2013. Lahti on työskennellyt tanssin alalla eri tehtävissä 20 vuotta, mm. tanssijana Aurinkobaletissa sekä tanssijana ja koreografina Tanssiteatteri Minimissä. Minimin taiteellisena johtajana hän toimi vuosina 2006–2014, jona aikana Minimi valittiin Vuoden teatteriksi. Tällä hetkellä Lahti toimii Tanssin Aika -festivaalin taiteellisena johtajana. Uransa aikana Lahti on toiminut myös useissa tanssialan luottamustehtävissä.

Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmä Helsinki Dance Company on maamme ainoa kiinteän ammattiteatterin yhteydessä toimiva tanssiryhmä. Vuonna 1973 perustettu ryhmä on tehnyt esityksiä kaikille Kaupunginteatterin näyttämöille sekä kiertänyt kotimaassa ja ulkomailla. Tanssijat ovat myös osallistuneet Helsingin Kaupunginteatterin tuottamiin musikaaleihin ja puhenäytelmiin tanssijoina, laulajina, näyttelijöinä ja koreografeina. He ovat kunnostautuneet monipuolisina näyttämöpersoonina, joiden luovaa energiaa ovat hyödyntäneet töissään monet kotimaiset ja ulkomaiset huippukoreografit ja -ohjaajat. Ryhmän taiteellisina johtajina ovat toimineet Jorma Uotinen (1987-90), Carolyn Carlson (1991-92), Marjo Kuusela (1992-96), Kenneth Kvarnström (1996-99), Ari Tenhula (2000-02) ja Nigel Charnock (2003-05), Ville Sormunen (2006-09), Kenneth Kvarnström (2010-13) ja Jyrki Karttunen (2013-17).

Helsinki Dance Companyn seuraava ensi-ilta on Carl Knif Companyn kanssa yhteistyössä toteutettava Kaksivärinen fuuga, joka saa ensi-iltansa 19. maaliskuuta studio Pasilassa.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Kaisa Pelkonen, 0405523788, kaisa.pelkonen@hkt.fi
Lehdistökuva 
kuvapankista.

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki