Saavutettavuustyökalut

Hyytävän jännittävä klassikkodekkari Hiirenloukku nähdään HKT:n Arena-näyttämöllä

Tiedote   17.08.2023

Agatha Christien dekkariklassikko Hiirenloukku (The Mousetrap 1952) saa ensi-iltansa HKT:n tiivistunnelmaisella Arena-näyttämöllä 7. syyskuuta. Vuonna 1952 Lontoossa ensi-iltansa saanut teos on maailman pisimpään yhtäjaksoisesti esitetty näytelmä. Näytelmän Helsingin Kaupunginteatterin lavalle ohjaa Miika Muranen.

Mollie ja Giles ovat nuori pariskunta, joka on avaamassa Monkswellin täysihoitolaa vanhaan perintökartanoon keskelle maaseudun rauhaa. Kun kaikki on valmista asiakkaita varten, iskee lumimyrsky ja sekoittaa suunnitelmat. Samaan aikaan radiossa poliisi tiedottaa Lontoossa tapahtuneesta murhasta, jonka tekijää etsitään. Joukko vaativia vieraita selviää myrskyn läpi kartanon lämpöön ja juuri ennen kuin lumi saartaa kartanon ja tukkii tiet, paikalle saapuu poliisi varoittamaan murhaajasta, joka on jättänyt viestin: seuraava uhri löytyy Monkswellin täysihoitolasta. Kuinka murhaaja pääsee lumimyrskyn keskeltä kartanoon? Vai onko hän jo siellä?

Hiirenloukku on jännitysnäytelmien kiistaton ykkösteos, ja sen valmistaminen Arena-näyttämölle on ollut tällaiselle dekkarien suurkuluttajalle innostavaa. Pyrimme tekemään versiostamme mahdollisimman tiivistunnelmaisen ja saamaan kiedottua katsojat mukaan hyisen kartanon jännitteisiin tiukalla otteella. Agatha Christie ammensi tekstinsä tositapahtumien pohjalta, mikä tuo Hiirenloukkuun astetta hurjemman lisätason”, ohjaaja Miika Muranen kertoo.

Dekkarikuningatar Agatha Christien Hiirenloukku sijoittuu nostalgiseen 1950-luvun Englantiin. Vuonna 1952 Lontoossa ensi-iltansa saanut teos on maailman pisimpään yhtäjaksoisesti esitetty näytelmä, kiistaton klassikko ja teatteri-ilmiö. Vuonna 2022 näytelmä juhlisti 70-vuotista taivaltaan, jonka aikana sitä on esitetty pelkästään Lontoossa melkein 29 000 kertaa kymmenelle miljoonalle katsojalle.

Dekkarin rooleissa nähdään Elina Keinonen, Severi Saarinen, Sanna-June Hyde, Sauli Suonpää, Joel Hirvonen, Helena Haaranen, Santeri Kinnunen ja Risto Kaskilahti.

Lavastuksen on suunnitellut Katariina Kirjavainen, puvut Laura Dammert ja naamioinnin Henri Karjalainen. Valosuunnittelusta vastaa Petteri Heiskanen ja äänisuunnittelusta Eradj Nazimov. Näytelmän on suomentanut Aino Piirola. Esitysoikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy/Nordiska ApS.

Lue Miika Murasen haastattelu teatterin kotisivuilta: Hyytävää jännitystä suljetussa tilassa.

Hiirenloukku-ensi-ilta 7.9.2023 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2).

Liput: peruslippu 46 €, opiskelijalippu 23 € (ma-to) ja eläkeläislippu 43 € (ma-to). #hiirenloukku @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse (09) 394022 ma-pe klo 9-17.30. Lippumyymälät Ensi linja 2, ma-pe klo 11-17.30, Eläintarhantie 5, la (esityspäivinä) klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippu.fi, ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkt.fi

Tiedotteen kuvassa: Risto Kaskilahti, Elina Keinonen, Severi Saarinen, Sanna-June Hyde, Helena Haaranen, Santeri Kinnunen, Joel Hirvonen ja Sauli Suonpää. Kuva: Otto-Ville Väätäinen.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki