Saavutettavuustyökalut

Ima Iduozeen uutuus on HDC:n monialaisen esiintyjätyön juhlaa

Tiedote   06.02.2019

Helsinki Dance Companyn kevään ensi-illan koreografina ja ohjaajana vierailee kotimaisen tanssikentän kuumimpiin nimiin lukeutuva Ima Iduozee. Tanssiuutuus Bonfire: The Wandering Bands of Storytelling Sapiens on kunnianosoitus Helsingin Kaupunginteatterin 45-vuotiaalle, monialaiselle tanssiryhmälle. Ensi-iltansa teos saa 27. helmikuuta studio Pasilassa. 

Teoksen nimi Bonfire viittaa ikuiseen tuleen, jonka äärelle kokoonnumme jakamaan tarinoita, hurmioitumaan, laulamaan lauluja rakkaudesta, tanssimaan tansseja ekstaasista ja loitsuamaan runoja huomisesta. Esitys on Kaupunginteatterin tanssiryhmän monialaisen esiintyjätyön juhlaa. Se operoi tanssin, fyysisen teatterin ja visuaalinen näyttämötaiteen välimaastossa. Helsinki Dance Companylla on ollut merkittävä rooli suomalaisen tanssitaiteen historiassa. Esitys on kunnianosoitus tälle HDC:n pitkälle ja vaiherikkaalle legacylle”, sanoo koreografi Ima Iduozee.

Lavalla nähdään HDC:n upeat tanssijat Sofia Hilli, Jyrki Kasper, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi, Justus Pienmunne ja Inka Tiitinen

Esityksen pukusuunnittelusta vastaa Laura Väinölä ja valo- ja videosuunnittelusta Erno Aaltonen. Livevideota ja projisointeja monipuolisesti hyödyntävän lavastuksen Väinölä ja Aaltonen ovat suunnitelleet yhdessä. Äänisuunnittelija on Ville Kabrell, ja naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Milja Mensonen.

Ima Iduozee on yksi kiinnostavimmista suomalaisista koreografeista ja tanssitaiteilijoista. Hänen debyyttinsä, yleisön ja kriitikoiden ylistämä sooloteos This is the Title (2012) on kiertänyt 15 maassa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Teos valittiin vuonna 2015 eurooppalaiseen Aerowaves-ohjelmaan, joka tarjoaa yhden nykytanssin merkittävimmistä mahdollisuuksista kansainväliseen läpimurtoon. Samana vuonna hänet palkittiin Suomen arvostelijain liiton Kritiikin kannukset -palkinnolla. Virtuoottinen ja monipuolinen Iduozee on tanssinut mm. Tero Saarisen teoksessa Morphed (2014) ja Sonya Lindforsin teoksissa NOIR? (2013) ja Noble Savage (2016). Iduozeen koreografioita on nähty mm. Tukholman Kaupunginteatterissa (Purple Nights 2015), Suomen Kansallisteatterissa (Julia & Romeo 2018), Amos Rex -museon avajaisissa sekä useamman suomalaisen ja ulkomaisen artistin musiikkivideoilla ja live-keikoilla (Jenni Vartiainen, Alma, Jesper Jenset jne). Helsingin Kaupunginteatterissa hän on esiintynyt musikaalissa Lainahöyhenissä (2011) ja koreografioinut sooloteoksen Perfect Day (2014) Kaisa Torkkelille.

Bonfire: The Wandering Bands of Storytelling Sapiens -esityksissä pe 1.3. sekä pe 29.3. klo 19 on ikäraja K-18, ja saliin saa tällöin viedä alkoholijuomia.

 

Bonfire: The Wandering Bands Of Storytelling Sapiens -ensi-ilta 27.2.2019 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput: 31 € (sis. pm)Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 

www.hkt.fi 

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki