Saavutettavuustyökalut

Kaupunginteatteri aloittaa uuden yhteistyön Teatterikorkeakoulun kanssa

Tiedote   13.01.2021

Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa kolmivuotisen yhteistyön, jossa näyttelijäntaiteen koulutusohjelman kolmoskurssin opiskelijat tulevat kevääksi studio Pasilaan ja valmistavat kandiprojektinaan esityksen yhdessä koulun ulkopuolisten ammattilaisten kanssa. Opiskelijoiden ensimmäisenä esityksenä nähdään Akse Petterssonin sovittama ja ohjaama Decamerone.

Uuden yhteistyön myötä näyttelijäopiskelijat tutustuvat oman alansa ammattilaisiin sekä näiden työtapoihin ja käytäntöihin Suomen suurimmassa teatterissa. Samalla teatteri ja yleisö saavat mahdollisuuden tutustua alan opiskelijoihin ja tulevaisuuden lupauksiin.

”Saamme paitsi uudenlaista taidetta myös uutta verta ja ehkä uusia ideoitakin. Eri sukupolvethan ajattelevat näyttelijäntyöstä ja työelämästäkin aika eri tavalla. Kaikissa teattereissa on omat toimintatapansa. Kaiken saa kyseenalaistaa”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Kolmivuotisen yhteistyön aloittaa Akse Petterssonin sovitus ja ohjaus Giovanni Boccaccion 1300-luvulla kirjoittamasta Decameronesta yhdessä 12 näyttelijäopiskelijan kanssa. 

Decameronessa joukko nuoria pakenee kaupungissa riehuvaa ruttoa ja kertoo henkensä edestä tarinoita samalla, kun heidän sydämissään palaa malttamaton rakkaus. Kun elämä näyttää toivottoman synkältä, ainoa pelastuksemme on rakastaa entistä intohimoisemmin.

”Boccaccion kohtuuttomuus ja tämän ajan moraalikäsityksistä irtoaminen tuntuu tässä kontekstissa ja juuri tämän porukan kanssa raikkaalta, vaikka samaan aikaan kyse onkin elämästä ja kuolemasta”, Pettersson sanoo.

Studio Pasilassa 21. huhtikuuta ensi-iltansa saavassa esityksessä näyttelevät Ola Blick, Tuulia Eloranta, Roderick Kabanga, Eeva Kaihola, Ella Lymi, Eeva Mäkinen, Carlos Orjuela, Jasir Osman, Tuuli Paju, Denisa Snyder, Milla Tissari ja Daniel Virtanen.

Lavastuksen suunnittelee Antti Mattila ja puvut Sanna Levo. Valosuunnittelija on Kristian Palmu ja äänisuunnittelija Matti Raita. Naamioinnin suunnittelusta vastaavat Henri Karjalainen ja Jaana Nykänen.

Decamerone-ensi-ilta 21.4.2021 klo 19 ja esitykset 19.5.2021 saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput: 15,50 € – 31 € (sis. pm)

#decamerone #hktfi #uniarts #taideyliopisto #teatterikorkeakoulu

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse 09 394022 ma-pe klo 9-17.30 sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 19, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, 
kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki