Saavutettavuustyökalut

Kaupunginteatteriin syyskauden huipentaa Komisario Palmun paluu näyttämölle

Tiedote   13.08.2018

 

Helsingin Kaupunginteatterin syyskausi jatkuu jo julkistettujen elo-syyskuun ensi-iltojen, Kinky Boots, Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu, Pullo cavaa ja aurinkoa, Fly Me To The Moon, Syntipukki ja Herra Puntila ja hänen renkinsä Matti, jälkeen kuuluisan komisario Palmun paluulla näyttämölle marraskuussa. Muita loppusyksyn ensi-iltoja ovat Nukkekoti-klassikon tuore jatko-osa, Helsinki Dance Companyn tanssiuutuus, Fassbinderin elokuvaklassikon ensimmäinen näyttämösovitus ja Mauri Kunnaksen joulunäytelmä perheen pienimmille.

 

Mika Waltarin rakastettu romaanihahmo, elokuvista tuttu komisario Palmu erehtyi pari vuotta sitten Arena-näyttämöllä ja palaa 29. marraskuuta alkaen selvittämään rouva Skrofin murhaa suurelle näyttämölle. Joel Elstelän dramatisoiman komediallisen rikosjännärin Kaasua, komisario Palmu! ohjaa Heikki Kujanpää. Lukuisista elokuvasävellyksistään tunnettu Timo Hietala säveltää teoksen musiikin, jota esittää viisihenkinen live-orkesteri. Palmun roolissa nähdään Kari Väänänen ja hänen assistenteikseen, Kokiksi ja Virraksi, ryhtyvät Petrus Kähkönen ja Heikki Ranta. Muissa rooleissa nähdään mm. Vuokko Hovatta, Tuukka Leppänen, Sara Paasikoski, Miiko Toiviainen, Jouko Klemettilä ja Eero Saarinen.

Lucas Hnathin Nukkekoti, osa 2 (2017) kertoo, mitä tapahtuu, kun Ibsenin Nukkekoti-näytelmän päähenkilö, perheensä jättänyt Nora Helmer, 15 vuotta myöhemmin palaa vanhaan kotiinsa ja joutuu kohtaamaan vastuun lähdöstään ja vapaudestaan. Liisa Mustosen ohjaaman näytelmän pääteemoiksi nousevat vastuun ja vapauden lisäksi tasa-arvo ja rakastamisen vaikeus. Noraa näyttelee teatterinäyttämölle palaava Susanna Mikkonen ja muissa rooleissa nähdään Santeri Kinnunen, Elina Hietala ja Ursula Salo. Ensi-iltansa näytelmä saa 15. marraskuuta pienellä näyttämöllä.

Klassisen baletin perinteiselle muodolle flirttaileva Helsinki Dance Companyn uutuus Huonosti vartioitu tyttö saa ensi-iltansa 10. lokakuuta pienellä näyttämöllä. Lämpimän humoristisesta tyylistään tunnettu koreografi Jyrki Karttunen saa inspiraation teokseensa ranskalaisbaletista La fille mal gardée (1789), mutta ottaa versiossaan huomattavia vapauksia suhteessa tarinaan, tyyliin ja toteutukseen. Teoksessa tanssivat Karttusen lisäksi Heidi Naakka, Jyrki Kasper, Mikko Paloniemi ja Johannes Purovaara.

Lillanin syksyä jatkaa Maria Brauns äktenskap, uniikki versio Rainer Werner Fassbinderin elokuvaklassikosta Maria Braunin avioliitto (1978). Valovoimainen ohjaaja Cilla Back on ainoana maailmassa onnistunut saamaan oikeudet elokuvakäsikirjoituksen dramatisointiin. Tämä on sensaatiomaista ja odotettavissa on vahva sekä näyttämöllisesti hyvin visuaalinen tulkinta elokuvasta. Ensi-ilta on 31. lokakuuta, ja pääosassa nähdään Linda Zilliacus.

Mauri Kunnaksen rakastettu klassikko Kaksitoista lahjaa Joulupukille saa ensiesityksensä Merja Turusen dramatisoimana ja Kimmo Virtasen ohjaamana 1. marraskuuta pienen näyttämön lämpiössä. Korvatunturilla käy kova vilske ja Ville-tonttu, joka rakastaa lahjojen antamista, keksii antaa myös Joulupukille lahjan jokaisena päivänä ennen joulua. Tonttupojan tempaukset tuovat hyvän joulumielen kiireen keskellä. Rooleissa nähdään Sofia Hilli, Risto Kaskilahti ja Sari Haapamäki. Jouluinen esitys sopii yli 3-vuotiaille.

Studio Pasilassa vierailee marraskuun ajan improvisaatioryhmä Stella Polaris improklubilla Stella P. by night ja Itä-Pasilaan sijoittuvalla koko illan näytelmällä Stella goes Hollyböle.

 Viime vuonna alkanut ShedHelsinki-yhteistyö saa jatkoa, kun Marco Bjurströmin ohjaama koko perheen musikaali Seikkailu jouluyönä saa ensi-iltansa 8. joulukuuta studio Pasilassa. Esityksen kantavana voimana ovat ShedHelsingin musiikkiteatterikerhoissa harrastavat lapset ja nuoret.

Lilla Teaternissa avautuu vierailuesityksiä tarjoava Klubb Lillan, jossa on mm. luvassa marraskuiset musiikki-illat Musique pour les cafés med Arttu Takalo ja Tauro & Ahlfors – visor för full hals sekä Teater Josefinan vierailu Bekännelsernas natt joulukuussa.

HKT:n syyskauden ohjelmistossa jatkavat sudio Pasilassa ikisuosikki Kiviä taskussa, perinteikäs stand up -klubi Club act!one ja lääkärihupailu Lisää saikkua, kiitos!. Pienellä näyttämöllä jatkaa tähtinäyttelijöiden tulkitsema Arthur Millerin Hinta ja koko perheen klassikko Mörköooppera. Lillanin ohjelmistoon palaa joulun alla Christmas på Lillan, ja kiertueohjelmistossa jatkaa koululaisesitys Jänis ja Vanki koulunpenkillä.

Lue uusi Teatteriin-lehti täällä.

Seuraavat ensi-illat Helsingin Kaupunginteatterissa:

Kinky Boots 30.8.2018 suurella näyttämöllä, ohj. Samuel Harjanne
Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu 6.9.2018 pienellä näyttämöllä, ohj. Kari Heiskanen
Pullo cavaa ja aurinkoa 12.9.2018 Arena-näyttämöllä, ohj. Milko Lehto
Fly Me To The Moon 13.9.2018 Lilla Teaternissa, ohj. Joakim Groth
Syntipukki 18.9.2018 studio Pasilassa, ohj. Pentti Kotkaniemi
Herra Puntila ja hänen renkinsä Matti 21.9.29018, ohj. Kari Heiskanen
Huonosti vartioitu tyttö 10.10.2018 pienellä näyttämöllä, kor. Jyrki Karttunen
Maria Brauns äktenskap 31.10.2018 Lilla Teaternissa, ohj. Cilla Back
Kaksitoista lahjaa Joulupukille 1.11.2018 pienen näyttämön lämpiössä, ohj. Kimmo Virtanen
Nukkekoti, osa 2 15.11.2018 pienellä näyttämöllä, ohj. Liisa Mustonen
Kaasua, komisario Palmu! 29.11.2018 suurella näyttämöllä, ohj. Heikki Kujanpää
ShedHelsinki: Seikkailu jouluyönä 8.12.2018 studio Pasilassa, ohj. Marco Bjurström

Vierailut:

Jukka Lindström: Välikysymys 3.-15.11.2018 Arena-näyttämöllä
Stella goes Hollyböle, 1.-29.11.2018 studio Pasilassa
Stella P. by night 10.-30.11.2018 studio Pasilassa
Musique pour les cafés med Arttu Takalo 22.11.2018 Lilla Teaternissa
Tauro & Ahlfors – visor för ful hals 24.11.2018 Lilla Teaternissa
Teater Josefina: Bekännelsernas natt 1.12.2018 Lilla Teaternissa
ShedHelsinki: Seikkailu jouluyönä 8.-28.12.2018 studio Pasilassa

 

Yleisötapahtumat:

Kahvilla kirjailijan kanssa

  • Aino Sepon, Heidi Heralan ja Eija Vilppaan vieraana 21.9. Juha Itkonen, 29.10. Sirpa Kähkönen ja 20.11. Aulikki Oksanen, suuren näyttämön lämpiössä

Keskiviikon kulissikierrokset, talokierrokset yleisölle kerran kuussa keskiviikkoisin