Saavutettavuustyökalut

Kaupunginteatterin Backstage avaa kulissien takaisen maailman yleisölle

Tiedote   17.08.2018

Helsingin Kaupunginteatteri julkaisi kotisivuillaan uuden, ainutlaatuisella tavalla teatterin tekemistä avaavan ja tekijöitä esittelevän Backstage-osion. Esittelynsä saavat kiinnostavien artikkeleiden ja videoiden kautta teatterin lukuisat ammattilaiset dramaturgista tarpeistonsuunnittelijaan.

Uudelta Backstagelta selviää muun muassa, miten musikaali valmistuu ideasta ensi-iltaan, minkälainen erityissuhde näyttelijän ja maskeeraajan välille voi syntyä, mikä on kankaan matka valmiiksi teatteripuvuksi ja minkälaista erityishuolenpitoa arvokas, suojeltu teatterirakennus vaatii.

”Teatteriyleisö näkee esitystä katsoessaan vain murto-osan siitä upeasta työstä, mitä teatterin seinien sisällä tehdään. Halusimme päästää yleisön kurkistamaan myös teatterin kulisseihin ja tutustumaan näiden satojen ammattilaisten työhön, josta olemme todella ylpeitä!”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Backstage toteutettiin yhteistyössä digitoimisto Creunan kanssa osana teatterin kotisivujen uudistusta.

”Tavoitteena oli löytää kaikista osastoista se kaikkein mielenkiintoisin kulma, joka kiinnostaisi yleisöä ja tarjoaisi uuden, syventävän näkökulman teatteriin. Ajatuksena oli löytää aiheita, jotka kiinnostaisivat laajemmin kuin pelkästään teatterikontekstissa: taiteellisten suunnittelijoiden pohdinta omasta luovasta prosessistaan antaa ajatuksia kenelle tahansa luovien alojen tekijälle, tai johtajien kanssa käyty keskustelu suomalaisen kulttuurin tulevaisuudesta on osa tärkeää yhteiskunnallista debattia”, sanoo sisältöstrategi Totti Terinkoski Creunasta.

Backstagen jatkokehitykseen kuuluvat myös mm. erilaisten making of -materiaalien ja henkilöesittelyjen lisääminen sivustolle.

Helsingin Kaupunginteatterissa työskentelee noin 240 intohimoista teatterialan ammattilaista näyttelijästä puuseppään ja lipunmyyjästä pukusuunnittelijaan. Lisäksi tilapäistä henkilökuntaa on noin 100. Taiteellisen henkilöstön osuus on noin 42 %, teknisen noin 43 % ja hallinnollisen noin 15 %.

Ohjelmistossa on yli 30 eri tuotantoa vuodessa, ensi-iltoja on yli 20 ja esityksiä noin 1000. Teatterissa käy vuosittain noin 300 000 katsojaa. Lisäksi erilaisiin yleisötyön tapahtumiin, kuten työpajoihin, avoimiin harjoituksiin, talokierroksille, teosesittelyihin ja teatteriprojekteihin osallistuu vuosittain noin 12 000 teatterin ystävää.

 

Lisätietoja:
Helsingin Kaupunginteatteri, yleisötyöntekijä Jenny Jumppanen, jenny.jumppanen@hkt.fi, 040 6529932.