Saavutettavuustyökalut

Kaupunginteatterin juhlamusikaali Myrskyluodon Maija on vahva naisen tarina

Tiedote   08.03.2017

Helsingin Kaupunginteatteri lähtee itsenäisyyden juhlavuoteen vahvalla naisen tarinalla. Anni Blomqvistin romaanisarjaan perustuva, Lasse Mårtensonin säveltämä suurmusikaali Myrskyluodon Maija avaa täysin peruskorjatun, 50 vuotta täyttävän teatteritalon 24. elokuuta. Pääparina nähdään upeaääninen Laura Alajääski Maijan roolissa ja Jannena HKT:ssa ensimmäistä kertaa vieraileva Aaro Wichmann.

”Olemme valinneet itsenäisyyden juhlavuonna teoksen, jossa keskitytäänkin naisen tarinaan. Myrskyluodon Maija kuvaa suomalaisen naisen elämää ja itsenäistymistä 1800-luvun Ahvenanmaalla, keskellä merta. Rankkojen vastoinkäymisten keskellä toivo on koko ajan olemassa, ja rakkaus. Voi kysyä, että onko naisilla enemmän uskoa ja voimaa käsitellä vaikeuksia?”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Laura Alajääsken ja Aaro Wichmannin lisäksi Myrskyluodon Maijan rooleissa nähdään mm. Eero Saarinen, Leenamari Unho, Anna-Maija Jalkanen, Sami Paasila, Marjut Toivanen, Tiina Peltonen, Matti Rasila, Antti Timonen, Kari Mattila, Jyrki Kasper, Mikko Paloniemi, Raili Raitala, Jukka Nylund, Mikko Vihma, Kai Lähdesmäki ja Leena Rapola.

Laura Alajääski on kuulunut Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijäkuntaan vuodesta 2015. Tampereen Työväen Teatterissa, Turun Kaupunginteatterissa, Rauman Kaupunginteatterissa ja Tampereen Teatterissa näytellyt Alajääski muistetaan monista musikaalirooleistaan, mm. Evitan Eva Peron, My Fair Ladyn Eliza, West Side Storyn Maria ja Anita, Piukkojen paikkojen Sugar, Viulunsoittaja katolla -musikaalin Tzeitel sekä Sound of Musicin Liesl. HKT:n musikaaleissa hän esiintyi viimeksi Vampyyrien tanssin Magdan roolissa ja Shrekin Fiona-prinsessana.

Aaro Wichmann on ollut kiinnitettynä Tampereen Teatteriin vuosina 2010-2011 ja vieraillut mm. Suomen Kansallisteatterissa, Svenska Teaternissa, Oulun Kaupunginteatterissa ja Rauman Kaupunginteatterissa. Hänen aiempia musikaaliroolejaan ovat Veriveljien Mickey Johnstone ja Kolmen pennin oopperan Bobby.

Myrskyluodon Maija -musikaalin on dramatisoinut Seppo Parkkinen Anni Blomqvistin teosten pohjalta ja sen ohjaa Kari Rentola. Ensimmäistä kertaa näyttämöllä kuultavan Mårtensonin musiikin on sovittanut Arttu Takalo, ja mukana on Maija Vilkkumaan uusia sanoituksia. 17-henkisen orkesterin kapellimestari on Eeva Kontu. Koreografiat 30-henkiselle ensemblelle suunnittelee Jyrki Karttunen ja puvut Riitta Anttonen-Palo. Peruskorjatun Kaupunginteatterin uusinta näyttämötekniikkaa upeasti hyödyntävän lavastuksen on suunnitellut Katariina Kirjavainen ja valomaailman William Iles. Äänisuunnittelusta vastaa Sakke Kiiski.

Myrskyluodon Maijaan on kiinnostanut yleisöä ennätysmäisesti. Elokuussa ensi-iltaan tulevaan musikaaliin on myyty ja varattu jo yli 33 000 lippua.