Saavutettavuustyökalut

Kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaali nousi ensi-iltansa jälkeen ilmiömäiseen suosioon

Tiedote   22.09.2018

Helsingin Kaupunginteatterin syksyn uutuusmusikaali Kinky Boots nousi 30. elokuuta olleen ensi-iltansa jälkeen ilmiömäiseen lentoon. Lipunmyynti käy kuumana ja esityksissä yleisö osoittaa suosiotaan seisaallaan.

Kinky Bootsin syksyn lipuista on myyty ja varattu lähes 90 prosenttia, noin 40 000 lippua. Pelkästään ensimmäisen ensi-illan jälkeisen viikon aikana lippuja myytiin ennätykselliset 12 750 kappaletta. Musikaali jatkaa ohjelmistossa vielä kevään 2019 ajan, ja ensi viikolla tulevat myyntiin tammi-helmikuun näytännöt.

Kinky Boots on saanut valtavan innostuneen vastaanoton sekä yleisöltä että kriitikoilta. Ensi-illassa yleisö osoitti suosiotaan seisten, ja sama on itse asiassa toistunut ihan jokaisessa esityksessä tähän mennessä. Ennen ensi-iltaa Suomessa melko tuntematon teos lähti huikeaan vauhtiin heti yleisöjen myötä. Luku on tietääkseni Helsingin Kaupunginteatterin historiassa kovin viikkomyynti musikaalin ensi-illan jälkeiselle viikolle”, iloitsee teatterinjohtaja Kari Arffman.

”Ohjelmistopäätöksiä tehdessä ei voi koskaan tietää, minkälaisessa yhteiskunnallisessa keskustelussa teoksen ensi-illan aikaan ollaan. Tällä kertaa osuttiin todella oikeaan ajankohtaan aiheen kanssa. Musikaali kertoo oman erilaisuuden hyväksymisestä ja siitä mitä on olla mies ja nainen. Aihe tuntuu nyt osuvan ja koskettavan ihan kaikkia. Salissa on eri sukupolvia, erilaisia ihmisiä, jotka haluavat kokea saman asian. Olemme saaneet myös meille ihan uutta yleisöä, mikä on teatterin tulevaisuuden kannalta tärkeää. Aiheen lisäksi menestykseen on vaikuttanut myös teoksen laatu. Teatteritalon peruskorjauksen jälkeen olemme keskittyneet prosessien kehittämiseen, ja sen myötä pystyimme nyt luomaan erittäin laadukkaan, rehellisesti Broadway-tason esityksen, jonka sisällön takana koko työryhmä ja koko HKT voi ylpeänä seistä”, Arffman jatkaa.

Pop-ikoni Cyndi Lauperin säveltämä ja musikaaliguru Harvey Fiersteinin käsikirjoittama, moneen kertaan palkittu musikaali Kinky Boots (2013) juhlistaa erilaisuutta, ystävyyttä ja ennakkoluulojen voittamista. Musikaalin on ohjannut kansainvälistä uraa tekevä, nouseva ohjaajatähti Samuel Harjanne. 2000-luvun alun Englantiin sijoittuvan musikaalin päärooleissa nähdään monista HKT:n musikaaleista tuttu rautainen moniosaaja Petrus Kähkönen (Charlie) ja ensi kertaa Kaupunginteatterissa vieraileva ja Kinky Bootsin myötä musiikkiteatterilämpimurtonsa tehnyt Lauri Mikkola (Lola/Simon).

Musikaalin muissa rooleissa nähdään mm. Raili Raitala (Nicola), Anna Victoria Eriksson (Lauren), Tero Koponen (Don), Joachim Wigelius (George) ja Lolan drag-enkeleinä Tomi Lappi, Henri Sarajärvi, Christoffer Sandberg, Anton Engström, Paavo Kääriäinen ja Jero Mäkeläinen.

10-henkisen orkesterin kapellimestarina toimii Eeva Kontu ja koreografiat 34-henkiselle ensemblelle on suunnitellut Gunilla Olsson-Karlsson. Lavastuksen on suunnitellut Peter Ahlqvist ja puvut Tuomas Lampinen. Valosuunnittelusta vastaa William Iles ja äänisuunnittelusta Kai Poutanen. Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Henri Karjalainen.

Katso videot:
Kinky Boots -ensi-ilta
Kinky Boots -trailer
Behind the Boots
 

Kinky Boots -musikaalin ensi-ilta oli 30.8.2018 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.
Lipunmyynti tammi-helmikuun 2019 esityksiin alkaa maanantaina 24.9.2018 klo 9.
Liput 34 € – 78 € (sis.pm)