Saavutettavuustyökalut

Kaupunginteatterin suurmenestys Kinky Boots saa jatkoa Tampereen Työväen Teatterissa

Tiedote   15.04.2019

Helsingin Kaupunginteatteri ja Tampereen Työväen Teatteri toteuttavat maamme oloissa ainutlaatuisen konseptiyhteistyön: HKT:ssä tällä kaudella täysille katsomoille esitetty musikaali Kinky Boots saa uuden ensi-illan TTT:n Suurella näyttämöllä syksyllä 2020. Menestysmusikaali nähdään Tampereella HKT:n tuotannon ohjaaja Samuel Harjanteen työryhmän suunnitelman mukaisena tuotantona. Näyttämöllä yhdistyy TTT:n taitavien musikaalinäyttelijöiden ja HKT:n alkuperäismiehityksen keskeisten roolien timanttinen osaaminen.

”Näitä saappaita ei kannata jättää kaappiin”, toteavat teatterinjohtajat Kari Arffman HKT:stä ja Otso Kautto TTT:stä. ”Tämä on ilouutinen kaikille Kinky Bootsin faneille sekä niille, jotka eivät saaneet lippuja HKT:n loppuunmyytyihin esityksiin. Yhteistyöstä hyötyvät molemmat teatterit ja ennen kaikkea yleisö.”

Teatterit ovat tehneet yhteistyötä aiemminkin, mutta ei tässä kokoluokassa.

”Yhteistyö vastaa paremman alueellisen saavutettavuuden haasteisiin ja edustaa ajattelua, jossa yhteiskunnan rahoittamat teatterit kehittävät rakenteita, joissa korkea laatu ja kustannustehokkuus kohtaavat. Hyvää ei kannata heittää pois. Tämä on samanaikaisesti laadunjalostusta ja kierrätystä”, Otso Kautto sanoo.

Kinky Boots saapuu Tampereelle luottotekijän luotsaamana. Ohjaaja Samuel Harjanne ohjasi viime vuonna sekä Kinky Bootsin HKT:lle että musikaalin Billy Elliot TTT:lle ja singahti menestysohjausten myötä suuren yleisön tietoisuuteen. Musikaalivirtuoosi työskentelee Suomen lisäksi jatkuvasti myös kansainvälisillä näyttämöillä.

Rooleissa tullaan näkemään sekä TTT:n näyttelijöitä että HKT:stä tuttuja kasvoja. Helsingin tuotannosta Tampereella nähdään muun muassa drag queen Lolan roolissa hurmaava Lauri Mikkola ja tehtaanomistaja Charlie Pricen roolissa loistava Petrus Kähkönen. Lavastus, puvut ja koreografia ovat samat kuin HKT:n tuotannossa. Lavastussuunnittelija on Peter Ahlqvist, pukusuunnittelija Tuomas Lampinen ja koreografi Gunilla Olsson-Karlsson. Musiikkituotannosta vastaa HKT:n tuotannon kapellimestari Eeva Kontu. Musikaalin keskeiset roolit ja Tampereen koko tekijäjoukko vahvistuu toukokuussa.

Musikaaliliput tulevat myyntiin 13.5. ja niitä voi ostaa Lippupisteen verkkokaupasta ja toimipisteistä sekä TTT:n Lippumyymälästä.

Kinky Boots -musiikaalin säveltäjä on pop-ikoni Cyndi Lauper ja käsikirjoittaja musikaaliguru Harvey Fierstein. Tarina perustuu samannimiseen, Geoff Deanen ja Tim Firthin käsikirjoittamaan elokuvaan (2005). Musikaali kantaesitettiin Broadwaylla 2013, ja se on sittemmin kerännyt lukuisia palkintoja, mm. kuusi Tony-palkintoa, kolme Laurence Olivier -palkintoa ja Grammyn parhaana musiikkiteatterialbumina. 

Helsingin Kaupunginteatterin ensi-ilta oli 30.8.2018 ja viimeinen esitys on 11.5.2019. Tällöin musikaalin on nähnyt noin 100 000 katsojaa 107 loppuunmyydyssä esityksessä. Kinky Boots on HKT:n musikaaleista 2000-luvun katsotuin.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, 040 552 3788, kaisa.pelkonen@hkt.fi
Tampereen Työväen Teatteri, tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi   

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki