Saavutettavuustyökalut

Kaupunginteatterin syksyn 2021 musikaali on Niin kuin taivaassa – suurten tunteiden musikaali on balsamia sielulle

Tiedote   03.03.2021

 

Koskettava musikaaliuutuus Niin kuin taivaassa (Så som i himmelen, 2018) saa Suomen ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä syksyllä 2021. Kolme vuotta aiemmin Tukholmassa kantaesitetyn ja yleisön valloittaneen ruotsalaismusikaalin luo suurelle näyttämölle musiikkiteatterin uudistajana palkittu ohjaaja ja koreografi Jakob Höglund huipputiimeineen.

Kay Pollakin ja Carin Pollakin kirjoittama ja Ruotsin tunnetuimman Euroviisu-säveltäjän Fredrik Kempen musikaali korostaa musiikin voimaa, yhteisöllisyyttä, toivoa ja elämäniloa. Päärooleissa nähdään Once-musikaalin tähti Tuukka Leppänen ja ensimmäisessä isossa musikaaliroolissaan Helsingin Kaupunginteatterissa näyttelevä, palkittu näyttelijä ja laulaja Oona Airola.

”Kun näin alkuperäisesityksen Ruotsissa, jouduin valtavan tunnevyöryn yllättämäksi. Jo väliajalla tajusin, että haluan tuoda tämän esityksen lahden yli Suomeen. On valtava onni saada nyt toteuttaa tämä unelma”, sanoo ruotsinkielisen Lilla Teaternin näyttämön taiteellinen johtaja Jakob Höglund, joka ohjaa nyt ensimmäistä kertaa HKT:n suurelle näyttämölle.

Niin kuin taivaassa -musikaalin syvästi koskettavia kohtaloita ja vapauttavaa elämäniloa sisältävä tarina tarjoaa katsojalle tähän aikaan lämpöä ja balsamia sielulle.”

Samannimiseen, suosittuun ruotsalaiselokuvaan (2004) perustuva musikaali kertoo menestyneen kapellimestarin Daniel Daréuksen paluusta lapsuuden kotiseudulleen pieneen pohjoisruotsalaiseen kylään. Terveysongelmista kärsinyt huippumuusikko haluaisi elää hiljaiseloa, mutta löytää pian itsensä johtamasta kyläläisten kirkkokuoroa, ja keskeltä värikästä ja elinvoimaista yhteisöä. Monenkirjavan maalaiskuoron joukosta löytyy paitsi ystäviä, myös vanhoja haavoja ja lopulta todellinen rakkaus.

Airolan ja Leppäsen lisäksi rooleissa nähdään mm. Emilia Nyman, Puntti Valtonen, Antti Timonen, Sanna Majuri, Olli Rahkonen, Tuomas Uusitalo, Anna-Victoria Eriksson, Paavo Kääriäinen, Sinikka Sokka, Kari Mattila, Raili Raitala ja Helena Haaranen.

Niin kuin taivaassa -musikaalin kapellimestarina on suomalaisen musiikkiteatterin ykkösnimiin lukeutuva Eeva Kontu. Musikaalin ovat suomentaneet Aino Piirola (teksti) ja Maija Vilkkumaa (laulut). Huipputyöryhmään kuuluvat lisäksi ruotsalaislavastaja Sven Haraldsson ja pukusuunnittelija, Samuji-tuotemerkistään tuttu Samu-Jussi Koski sekä HKT:n menestysmusikaaleista tutut valosuunnittelija William Iles, äänisuunnittelija Kai Poutanen ja naamioinnin suunnittelija Milja Mensonen. Videosuunnittelusta vastaa Toni Haaranen, ja varjoteatteriasiantuntijana on Heini Maaranen.

Niin kuin taivaassa -ensi-ilta on syksyllä 2021 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5), tarkka ensi-iltapäivä ilmoitetaan myöhemmin. Nyt myynnissä ovat loka-joulukuun esitykset.
22 € – 88 € (sis. pm.)

@hktfi #niinkuintaivaassa

Helsingin Kaupunginteatterin asiakaspalvelu ja lipunmyynti puhelimitse numerossa 09 394022 ma-pe klo 9-16. Lippupiste ma-pe klo 9 – 17, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 

 

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki