Saavutettavuustyökalut

Kinky Bootsista ilmiö joka muutti maailmaa

Tiedote   18.05.2019

Supersuositun Kinky Boots -musikaalin esityskausi päättyi viime viikonloppuna Helsingin Kaupunginteatterissa. Musikaalin näki noin 100 000 katsojaa 107:ssa loppuunmyydyssä esityksessä. Teatterin saamien katsojapalautteiden pohjalta voi puhua teatteriesityksestä, joka muutti maailmaa, tai ainakin yksittäisten ihmisten tapaa katsoa maailmaa, vaikutti asenteisiin ja antoi rohkeutta.

Rakkautta, ystävyyttä, erilaisuutta ja ennakkoluulojen voittamista juhlistava, Cyndi Lauperin säveltämä ja Harvey Fiersteinin käsikirjoittama Kinky Boots sai ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterissa elokuussa 2018. Suomessa ennakkoon melko tuntematon musikaali hullaannutti yleisön, ja ensi-illan jälkeisen viikon aikana lippuja meni peräti 12 000 kappaletta.

Kinky Boots yllätti meidät kaikki. Varmasti menestyksen takana on sen tärkeä sanoma, johon ohjaaja ja muut tekijät suhtautuivat intohimoisesti. Ja tietysti myös sen äärimmäisen hieno toteutus. Musikaali kertoo erilaisuuden hyväksymisestä ja kyseenalaistaa perinteiset sukupuoliroolit. Aihe tuntui osuvan ja koskettavan ihan kaikkia. Salissa oli eri sukupolvia, erilaisia ihmisiä, jotka halusivat kokea saman asian”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

”Meille tekijöille ja teatterille on tullut pitkin matkaa yleisöltä lukuisia todella koskettavia viestejä siitä, miten esitys on oikeasti ja ihan konkreettisesti muuttanut näiden ihmisten tai heidän läheistensä elämää, muuttanut käsityksiä ja antanut rohkeutta. Taide todellakin voi muuttaa maailmaa!”, sanoo ohjaaja Samuel Harjanne, joka ohjaa myös HKT:n tulevan, 29. elokuuta ensi-iltansa saavan Disney-musikaalin Pieni merenneito. Teatterin tähänastisen historian suurimman musikaalisatsauksen esiintyjissä ja taiteellisessa suunnittelutiimissä on myös muita Kinky Bootsista tuttuja tekijöitä, kuten lavastaja Peter Ahlqvist, koreografi Gunilla Olsson-Karlsson, valosuunnittelija William Iles ja äänisuunnittelija Kai Poutanen.

Kinky Bootsin tarina jatkuu syksyllä 2020, kun musikaali saa uuden ensi-illan Tampereen Työväen Teatterissa kahden teatterin ainutlaatuisena konseptiyhteistyönä. Menestysmusikaali nähdään Tampereella HKT:n tuotannon ohjaaja Samuel Harjanteen työryhmän suunnitelman mukaisena tuotantona. Näyttämöllä yhdistyy TTT:n taitavien musikaalinäyttelijöiden ja HKT:n alkuperäismiehityksen keskeisten roolien timanttinen osaaminen.

Katso Kinky Bootsin viimeisestä esityspäivästä koostamamme video, jossa kerrataan kulunutta vuotta ja tätä ilmiöksi kasvanutta musikaalia!

 

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 

@hktfi #kinkyhelsinki #kinkyboots #pienimerenneito #unelmistatotta

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki