Saavutettavuustyökalut

Kirka villitsee Peacockissa

Tiedote   16.01.2017

Helsingin Kaupunginteatterin kevään musiikkiteatteriuutuus laulaja Kirill ”Kirka” Babitzinin (1950-2007) elämään pohjautuva Kirka – Surun pyyhit silmistäni saa odotetun kantaesityksensä Peacock-teatterissa 2. helmikuuta, kymmenen vuotta artistin poismenon jälkeen. Nimiroolissa vuorottelevat Kalle Lindroth ja Heikki Ranta.

Suomalaisen rock-iskelmän ikonista kertovan näytelmän on kirjoittanut Matti Laine, ja sen ohjaa Kari Rentola. Rooleissa nähdään edellisten lisäksi mm. Sami Hokkanen/Juha Lagström (Sammy), Raili Raitala (Muska), Petrus Kähkönen (Remu), Jon-Jon Geitel (Danny), Rauno Ahonen, Vappu Nalbantoglu, Emilia Nyman, Kari Mattila, Marjut Toivanen ja Mikko Vihma. Mukana ensemblessa, laulajatähteä ihailevana nuorisona, on myös teatterialaa harrastavia tai alalle pyrkiviä nuoria.

”Tarkoitus on ollut alusta asti kunnioittaa Kirkaa ja hänen ainutlaatuista uraansa, mutta turhia koreilematta ja varjoja kiillottamatta. Emigranttiperheen vesana Kirka oli lähtökohdiltaan altavastaaja, mutta onnistui silti lahjakkuutensa sekä valoisan ja periksi antamattoman persoonansa avulla voittamaan ennakkoluulot ja raivaamaan tiensä artistien eturiviin”, sanoo kirjailija Matti Laine.

Näytelmässä nähdään monia tuttuja henkilöitä Kirkan elämästä ja kuullaan kappaleita artistin pitkän uran varrelta. Kansakunnan yhteistä musiikkimuistia luotaavassa näytelmässä kuullaan mm. hitit Hetki lyö, Leijat, Daa-da daa-da, Hengaillaan ja Surun pyyhit silmistäni.

Koreografiat yli 30-henkiselle ensemblelle on suunnitellut Mindy Lindblom, ja 7-henkisen orkesterin kapellimestari-pianistina on Risto Kupiainen. Vahvasti Helsinkiin sijoittuvan näytelmän on lavastanut Antti Mattila. Usean vuosikymmenen ajalle, 1950-luvun lopulta 1980-luvun loppuun sijoittuvan musikaalin puvut on suunnitellut Elina Kolehmainen. Valosuunnittelusta vastaa William Iles ja äänisuunnittelusta Janne Brelih ja Aleksi Saura. Naamioinnin ja kampaukset ovat suunnitelleet Henri Karjalainen, Anu Laaksonen, Jaana Nykänen ja Aino Hyttinen.

Kirka-musiikkinäytelmästä järjestetään 22. helmikuuta erityinen sing-along -esitys, jossa yleisö voi heittäytyä laulamaan mukana tutuissa kappaleissa.  

Musiikkivideo: Kirka – Leijat
Kirka Teaser

 

Kirka – Surun pyyhit silmistäni, Helsingin Kaupunginteatterin ensi-ilta 2.2.2017 ja esitykset 22.4.2017 saakka Peacock-teatterissa

Liput: 24,50 – 49 € (sis. palvelumaksun)