Saavutettavuustyökalut

Lauri Maijala ohjaa uuden sukupolven Kirsikkatarhan Kaupunginteatteriin

Tiedote   08.02.2019

Kaupunginteatterin suuren näyttämön kevätkauden avaa 28. helmikuuta Lauri Maijalan tuore tulkinta Anton Tšehovin Kirsikkatarhasta  (1904).  Pääroolissa Ranevskajana nähdään Maijalan oma äiti, 35-vuotistaiteilijajuhlavuottaan viettävä Heidi Herala. Tärkeä rooli esityksessä on myös jousikvartetilla ja Lauri Porran sille säveltämällä musiikilla.

”Klassikon tunnistaa siitä, että sitä voi ja sitä pitää esittää aina uudestaan, aina uusien tekijöiden tekemänä ja uusille yleisöille. Se puhuttelee tätä aikaa ja tämän ajan ihmistä niin kuin se olisi kirjoitettu eilen”, sanoo HKT:n ohjaajaksi kiinnitetty Lauri Maijala.

”Meidän Kirsikkatarhamme tulee olemaan komedia, mutta se on myös tragedia. Se on musiikkiteatteria ja se on puheteatteria, se naurattaa ja se itkettää ja tarpeen vaatiessa jopa pelottaa. Se tulee olemaan täynnä yllätyksiä niin lavalla kuin katsomossakin – ja siten se jäljittelee elämää itseään”, Maijala lupaa.

Anton Tšehovin viimeiseksi jääneessä näytelmässä, Kirsikkatarha, vanhan aateliskartanon tilanomistajatar, Ranevskaja, palaa vuosia kestäneeltä ulkomaanmatkaltaan kotiin.  Vastassa ovat palvelusväen, sukulaisten ja tuttavien lisäksi perheen vaiettu tragedia ja mittavat taloudelliset vaikeudet, joiden ratkaisemiseksi kauppias Lopahin esittää taloa ympäröivän arvokkaan kirsikkatarhan hakkaamista ja alueen myymistä huvilatonteiksi. Menneen tilalle on jokaisen löydettävä uusi suunta elämälleen.

Rooleissa nähdään Heidi Heralan lisäksi Chike Ohanwe (Lopahin), Tommi Eronen, Jouko Klemettilä, Sonja Kuittinen, Seppo Maijala, Sanna Majuri, Kari Mattila, Unto Nuora, Heikki Ranta, Eero Saarinen, Aino Seppo, Emilia Sinisalo ja Nooa Huhtala/Niila Vasama. Muun muassa Stratovarius-yhtyeestä tutun basistin, säveltäjä Lauri Porran musiikkia esittää jousikvartetti, jossa soittavat Siljamari Heikinheimo/Kreeta-Julia Heikkilä, Eriikka Maalismaa/Terhi Paldanius, Hanna Hohti/Maarit Holkko ja Petja Kainulainen/Liina-Mari Raivola.

Kirsikkatarhan lavastuksen on suunnitellut Janne Vasama ja pukusuunnittelusta vastaa useista elokuvatöistään palkittu Tiina Kaukanen. Valosuunnittelija on Mika Ijäs ja äänisuunnittelija Kai Poutanen. Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Jaana Nykänen.

Kirsikkatarha-ensi-ilta 28.2.2019 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
Liput: 20 € – 45 € (sis. pm)

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki