Saavutettavuustyökalut

Mauri Kunnaksen klassikko muuttaa Kaupunginteatterin lämpiön sadunhohtoiseksi joulumaaksi

Tiedote   11.10.2018

 

Mauri Kunnaksen Kaksitoista lahjaa Joulupukille tarjoaa jouluisen teatterielämyksen koko perheelle Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä 1. marraskuuta alkaen.

Mauri Kunnaksen kirjoittaman ja Merja Turusen dramatisoiman klassikon ohjaa Kimmo Virtanen, joka muistetaan mm. Kaupunginteatterin rakastetuista lastennäytelmistä Pako päiväkodista (2014), Siiri ja sotkuinen Kerttu (2015), AtomiAatos (2016) ja yli sukupolvien kantavasta, ihastuttavasta Mörköoopperasta (2018), joka jatkaa edelleen ohjelmistossa pienellä näyttämöllä.

”Toivon, että tämän esityksen nähtyään katsojasta tuntuisi kuin olisi juuri saanut olla lämpimässä sylissä, nauranut makeasti, katsonut tähtiä ja tajunnut, että on yhtä aikaa sekä iso että pieni, että joulun taika olisi koskettanut kaiken ikäisiä ja saanut pienen näyttämön lämpiön tuntumaan sekä lämpimältä nojatuolilta, että mittaamattomalta avaruudelta, että olisi ollut enemmän kokija kuin katsoja. Tähän me pyrimme rikkaalla visuaalisuudella, monipuolisella äänimaailmalla, tutulla tarinalla ja vilpittömän riemullisella näyttelijän työllä”, sanoo ohjaaja Kimmo Virtanen.

Pienen näyttämön lämpiö muuttuu lavastaja-pukusuunnittelija Katariina Kirjavaisen, valosuunnittelija Patrik Åhlgrenin ja äänisuunnittelija Jaakko Aution taitavissa käsissä sadunhohtoiseksi Joulupukin kyläksi. Ville-tonttuna nähdään Sofia Hilli, Joulupukkina Risto Kaskilahti ja muissa rooleissa Sari Haapamäki.

Tapahtumat sijoittuvat kaikkien tuntemalle Korvatunturille. Käynnissä on kova vilske ja hyörinä, kun tonttujen suureen joulujuhlaan on enää kaksitoista päivää. Ville-tonttu rakastaa joulua, ja lahjojen antaminen on parasta mitä hän tietää. Mutta Villellä on pulma. Miten Joulupukkia voisi ilahduttaa? Hän keksii antaa Joulupukille lahjan jokaisena päivänä ennen joulua. Ja hauskaahan siitä tulee, kun kaikki ei sujukaan suunnitelmien mukaan. Tonttupojan tempaukset onnellistuttavat kiireen keskellä ja tuovat hyvän joulumielen. Joulukylässä nähdään Ville-tontun ja Joulupukin lisäksi Joulumuori, oikeita ja sulavia poroja, Rekku-koira, kissa ja tonttuväkeä!

Arki- ja lauantaiaamupäivisin esitettävä Kaksitoista lahjaa Joulupukille sopii 3-vuotiaasta alkaen koko perheelle. Näytelmä palaa ohjelmistoon aina joulun alla.

Kaksitoista lahjaa Joulupukille -ensiesitys 1.11.2018 Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä (Eläintarhantie 5)
Liput 10 € (sis. pm)