Saavutettavuustyökalut

Mörköooppera soi jälleen Helsingin Kaupunginteatterissa

Tiedote   01.03.2018

Marjatta Pokelan (1925-2002) rakastettu Mörköooppera toteutetaan uutena, raikkaana sovituksena Helsingin Kaupunginteatterin pienelle näyttämölle. Kaikille 80-luvulla eläneille tuttuakin tutumpi ”Mörkö se lähti piiriin” ja muut yli sukupolvien kantavat Mörköoopperan hitit soivat Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 22. maaliskuuta alkaen.

Marjatta Pokelan kirjoittaman ja säveltämän klassikon ovat näyttämölle sovittaneet dramaturgi Merja Turunen ja näytelmän ohjaaja Kimmo Virtanen, joka muistetaan mm. HKT:n rakastetuista lastennäytelmistä Pako päiväkodista (2014), Siiri ja sotkuinen Kerttu (2015) ja AtomiAatos (2016).

Mörköoopperan tarina kulkee sanattomasti, musiikkia, laulua ja liikettä käyttäen. Esitys nojaa Mörköooppera-levyn klassisiin lauluihin, joiden uusissa sovituksissa kuullaan vaikutteita niin koneellisesta pop-musiikista kuin kansanmusiikistakin musiikin alkuperäisiä juuria unohtamatta. Jättiomenasta kaivautuva musiikkimato vastaa näyttämöllä yksin musiikin toteuttamisesta. Hänen pääinstrumenttinaan on kantele, mutta hetkittäin kuulostaa taianomaisesti siltä, kuin lavalla olisi iso orkesteri”, sanoo Kimmo Virtanen.

Musiikin uusista sovituksista vastaa multi-instrumentalisti Lauri Schreck, joka myös toteuttaa musiikin esityksissä. Slapstickistä ja mykkäfilmeistä ammentavan liikemaailman koko perheen fantasiasatuun on suunnitellut mm. Peppi Pitkätossusta, Keijukaisneuvos Koosta tuttu koreografi Jyrki Karttunen. Lumoavan satulavastuksen ja herkulliset fantasiapuvut on suunnitellut Alisha Davidow. Naamioinnin on suunnitellut Jutta Kainulainen.Valosuunnittelusta vastaa William Iles ja äänisuunnittelusta Aleksi Saura.

Pääroolissa, itse Mörkönä nähdään monista HKT:n musikaaleista (mm. Katri Helena, Tarzan, Vampyyrien tanssi) tuttu, upeaääninen Sanna Majuri. Muissa rooleissa esiintyvät Sari Haapamäki, Sofia Hilli, Tiina Peltonen, Leena Rapola, Heikki Sankari ja Marjut Toivanen.

Metsästä tullut Mörkö ilmestyy lasten joukkoon ja seikkailee Oulusta Helsinkiin päätyen lopulta takaisin asuinsijoilleen Mökkyrän satumaahan. Utelias Mörkö vie meidät matkalle, jossa lapsen silmin katsotaan ympäröivää maailmaa ja ymmärretään puhtaan luonnon ja ihmiselämän monimuotoisuuden merkitys.

Hauskojen hahmojen, vauhdikkaan tanssin ja mukaansa tempaavan musiikin ja laulun siivittämä huikea seikkailu sopii kaikille neljä vuotta täyttäneille.

 

Mörköoopperan ensi-ilta 22.3.2018 Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
Liput 18 € – 39 €