Saavutettavuustyökalut

Myrskyluodon Maijaan varattu yli 31 000 lippua

Tiedote   08.02.2017

Helsingin Kaupunginteatterin juhlavuoden 2017 suurmusikaalin Myrskyluodon Maijan kaksi kuukautta sitten alkanut ennakkomyynti on sujunut ennätyksellistä vauhtia. Elokuussa ensi-iltaan tulevaan musikaaliin on myyty ja varattu jo yli 31 000 lippua.

”Ensi kertaa näyttämöllä kuultava Mårtensonin upea, kaikkien tuntema musiikki isolle orkesterille sovitettuna ja yhdessä Myrskyluodon Maijan koskettavan tarinan kanssa tuntuu kiinnostavan yleisöä. Varmasti myös paluu täydellisesti peruskorjattuun teatteritaloon vaikuttaa”, teatterinjohtaja Kari Arffman summaa menestyksen syitä.  

Helsingin Kaupunginteatteri juhlistaa uudella kotimaisella suurmusikaalilla 50 vuotta täyttävää, peruskorjattua teatteritaloaan, 110 vuotta täyttävää Kaupunginteatteria ja Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä.

Musikaalin dramatisoi Seppo Parkkinen Anni Blomqvistin teosten pohjalta ja ohjaa Kari Rentola. Mårtensonin musiikin on sovittanut Arttu Takalo, ja mukana on Maija Vilkkumaan uusia sanoituksia. 17-henkisen orkesterin kapellimestari on Eeva Kontu. Koreografiat 30-henkiselle ensemblelle suunnittelee Jyrki Karttunen ja puvut Riitta Anttonen-Palo. Peruskorjatun Kaupunginteatterin uusinta näyttämötekniikkaa upeasti hyödyntävän lavastuksen on suunnitellut Katariina Kirjavainen ja valomaailman William Iles. Äänisuunnittelusta vastaa Sakke Kiiski.

Myrskyluodon Maija kuvaa suomalaisen naisen elämää ja itsenäistymistä 1800-luvun Ahvenanmaalla, keskellä merta Myrskyluoto-nimisellä saarella. Teos tuli tunnetuksi Anni Blomqvistin romaanisarjaan perustuvana tv-sarjana 1976, johon Lasse Mårtenson sävelsi unohtumattoman musiikin.

Myrskyluodon Maijan esiintyjät julkistetaan naistenpäivänä 8. maaliskuuta 2017.

 

 

Myrskyluodon Maija -musikaalin ensi-ilta 24.8.2017 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä
36,50 € – 78 € (sis. palvelumaksun)