Saavutettavuustyökalut

Myrskyluodon Maijan lippukauppa käy ennätysvauhtia – Kaupunginteatteri avaa juhlasyksyn Lasse Mårtensonin sävelin

Tiedote   07.08.2017

Yleisön kiinnostus Lasse Mårtensonin säveltämää Myrskyluodon Maija -musikaalia kohtaan on ollut ennätyksellistä. Syksyn lipuista on myyty ja varattu jo lähes 80 prosenttia, kaikkiaan yli 52 000 lippua. Kantaesityksensä musikaali saa 24. elokuuta Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Myrskyluodon Maija kuvaa suomalaisen naisen elämää ja itsenäistymistä 1800-luvun Ahvenanmaalla, ankarissa olosuhteissa keskellä merta Myrskyluoto-nimisellä saarella. Teos tuli tunnetuksi tv-sarjana (1976), johon Lasse Mårtenson sävelsi unohtumattoman musiikin.

Pääparina nähdään upeaääninen Laura Alajääski Maijan roolissa ja Jannena HKT:ssa ensimmäistä kertaa vieraileva Aaro Wichmann. Muissa rooleissa esiintyvät mm. Anna-Maija Jalkanen, Juha Jokela, Jyrki Kasper, Kai Lähdesmäki, Kari Mattila, Jukka Nylund, Sami Paasila, Mikko Paloniemi, Tiina Peltonen, Raili Raitala, Matti Olavi Ranin, Leena Rapola, Matti Rasila, Eero Saarinen, Antti Timonen, Marjut Toivanen, Leenamari Unho ja Mikko Vihma.

Myrskyluodon Maija -musikaalin on dramatisoinut Seppo Parkkinen Anni Blomqvistin teosten pohjalta ja sen ohjaa Kari Rentola. Ensimmäistä kertaa näyttämöllä kuultavan Mårtensonin musiikin on sovittanut Arttu Takalo, ja mukana on Maija Vilkkumaan uusia sanoituksia. 17-henkisen orkesterin kapellimestari on Eeva Kontu. Koreografiat 30-henkiselle ensemblelle suunnittelee Jyrki Karttunen ja puvut Riitta Anttonen-Palo. Peruskorjatun Kaupunginteatterin uusinta näyttämötekniikkaa upeasti hyödyntävän lavastuksen on suunnitellut Katariina Kirjavainen ja valomaailman William Iles. Äänisuunnittelusta vastaa Sakke Kiiski. Naamioinnin ovat suunnitelleet Milja Mensonen, Tuula Kuittinen ja Anu Laaksonen.

Helsingin Kaupunginteatteri juhlistaa uudella kotimaisella suurmusikaalilla 50 vuotta täyttävää, peruskorjattua teatteritaloaan, Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä ja 110 vuotta täyttävää Kaupunginteatteria.

Ohjaaja Kari Rentola ja teoksen laulujen sanoittaja Maija Vilkkumaa kertovat esityksen taustoista tekijätapaamisessa 31. elokuuta klo 17.30 suuren näyttämön lämpiössä. Vapaa pääsy. Yleisöllä mahdollisuus kysymyksiin.

 

Myrskyluodon Maija -musikaalin ensi-ilta 24.8.2017 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhatie 5)
36,50 € – 78 € (sis. pm)