Saavutettavuustyökalut

Nyskriven romantisk komedi om livet och kärleken av Joakim Groth / Uusi romanttinen komedia elämästä ja rakkaudesta

Tiedote   12.01.2017

 

I början på februari blir det premiär för den nyskrivna romantiska komedin Retro, skriven av den prisbelönta författaren och regissören Joakim Groth. Pjäsen tar oss genom fyra decennier, där huvudpersonerna Kaide (Sampo Sarkola) och Kia (Linda Zilliacus) möts i slutet av 70-talet, i en tid när järnridån ännu fanns, Patti Smiths första skivor hade kommit ut och man ringde från telefonkiosker. De är unga och förälskade, det är den stora kärleken. Eller är det? Hur kan den stora kärleken ta slut? Retro är en berättelse om att mötas och skiljas, om någonting som inte tar slut, och om tiderna som vi minns.

Det är en pjäs för dem som har älskat eller älskar, för dem som är unga eller någon gång har varit det, och för dem som tänker att de en gång vill eller skall göra det ena eller andra, men ännu inte har hunnit eller så har det bara inte blivit av eftersom det hela tiden är så förfärligt mycket annat här i livet som gör att vi inte hinner ägna oss åt det som är viktigt”, avslöjar författaren och regissören Joakim Groth.

Förutom Linda Zilliacus och Sampo Sarkola består ensemblen av ett namnstarkt gäng: Iida Kuningas, Samuel Karlsson, Kajsa Ek, Matti Raita och Joachim Wigelius. Premiär äger rum den 1 februari på Lilla Teatern.

 

Uusi romanttinen komedia elämästä ja rakkaudesta

Lilla Teaternissa saa helmikuussa ensi-iltansa palkitun kirjailijan ja ohjaajan Joakim Grothin romanttinen komedia Retro. Näytelmässä seurataan Kaiden (Sampo Sarkola) ja Kian (Linda Zilliacus) suhdetta neljän vuosikymmenen ajan. He tapaavat ensimmäisen kerran 70-luvun loppupuolella, aikana jolloin rautaesirippu oli vielä olemassa, Patti Smithin ensimmäiset levyt julkaistu ja puheluita soitettiin puhelinkopeista. He ovat nuoria ja rakastuneita. Nyt on kyse siitä oikeasta, todellisesta rakkaudesta. Vai onko? Miten tosi rakkaus voi päättyä eroon? Retro on kertomus kohtaamisista ja eroista, jostain mikä ei lopu, menneistä ajoista ja muistoista.

Se on näytelmä niille, jotka ovat rakastaneet tai rakastavat, niille jotka ovat tai ovat olleet nuoria, ja niille, jotka ajattelevat haluavansa tai aikovansa tehdä sitä sun tätä, mutta eivät ole ehtineet tai sitten se on vain jäänyt tekemättä, koska koko ajan on niin paljon kaikkea muuta, joka estää meitä tekemästä sitä mikä on tärkeää”, kertoo teoksen kirjailija ja ohjaaja Joakim Groth.

Rooleissa nähdään Linda Zilliacuksen ja Sampo Sarkolan lisäksi nimekäs näyttelijäkaarti: Iida Kuningas, Samuel Karlsson, Kajsa Ek, Matti Raita ja Joachim Wigelius. Retro saa ensi-iltansa 1. helmikuuta 2017.