Saavutettavuustyökalut

Pieni merenneito -musikaali kiinnostaa yleisöä – viikossa myytiin yli 12 000 lippua

Tiedote   20.12.2018

Helsingin Kaupunginteatterin syksyn 2019 suurmusikaalin, H.C. Andersenin klassikkosatuun (1837) ja rakastettuun Disney-animaatioon (1989) pohjautuvan Pienen merenneidon (2008) liput tulivat myyntiin viime viikolla ja lippuja myytiin ensimmäisen viikon aikana yli 12 000.

Doug Wrightin kirjoittaman, Alan Menkelin säveltämän, Howard Ashmanin ja Glenn Slaterin sanoittaman koko perheen Disney-musikaalin ohjaa Samuel Harjanne, mies huikean yleisö- ja arvostelumenestyksen, Kinky Boots musikaalin takaa.

”Suuren ennakkokysynnän takana on varmaan useita syitä. Disneyn Pieni merenneito tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen, ja hyväksi havaitun ohjaajan työ kiinnostaa. Uskon, että elävän esityksen lumo on myös jotain sellaista, jota nykyihminen kaipaa. Kinky Bootsin jälkeen voidaan luottaa, että HKT:n taitava musikaaliensemble ja maailmanluokan tekninen osaaminen tarjoavat yleisölle ennennäkemättömän, Broadway-tason elämyksen ihan kotimaassa. Vuoden loppuun asti meillä on voimassa myös joulutarjous, joka on varmasti osaltaan vauhdittanut myyntiä. Näin joulun on alla tavaran sijaan mukava antaa aineeton lahja”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Musikaali kertoo nuoresta Ariel-merenneidosta, joka haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastuu prinssiin ja tekee merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa. Pienen merenneidon koskettava tarina unelmien tavoittelusta ja rakkauden voimasta ja sen maagisen kaunis musiikki on hurmannut musikaaliyleisöt ympäri maailman ja saapuu nyt vihdoin myös Helsinkiin.

Alan Menkenin lumoava musiikki teki aikoinaan tästä elokuvasta yhden maailman isoimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.

Pienen merenneidon taiteellinen suunnittelijaryhmä ja esiintyjät julkistetaan ystävänpäivänä 14. helmikuuta 2019.

 

Pieni merenneito -musikaalin ensi-ilta 29.8.2019 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä
31 € – 88 € (sis. pm.) Ennakkolunastajan etu -10 €/lippu (31.12.2018 mennessä lunastetut liput).