Saavutettavuustyökalut

Priscilla-musikaali kiinnostaa yleisöä – lähes puolet lipuista varattu

Tiedote   04.08.2022

Helsingin Kaupunginteatterin syksyn musikaali Priscilla, aavikon kuningatar on herättänyt teatteriyleisön kiinnostuksen. Lähes puolet musikaalin lipuista, yli 23 000 lippua on varattu, kun bilemusikaalin Suomen ensi-iltaan on aikaa kolme viikkoa.

”Kiinnostus musikaalia kohtaan kielii ihmisten tarpeesta positiiviseen ja ilontäyteiseen yhteisölliseen tapahtumaan. Muutaman viime vuoden ankeuksien jälkeen on jo korkea aika räjäyttää bilehitit taivaalle, ja sitoa ne tarinaan joka keskustelee niin ennakkoluuloista, vanhemmuudesta kuin siitä miten me jokainen kuulumme tälle planeetalle. Priscilla yllättää ajankohtaisuudellaan, ja saa takuuvarmasti jokaisen tanssijalan, jos ei polkemaan, niin ainakin vipattamaan", lupaa ohjaaja Samuel Harjanne.

Priscilla, aavikon kuningatar -musikaalin tekijätiimi koostuu suomalaisen musiikkiteatterin ykkösnimistä, joista monet ovat ohjaaja Samuel Harjanteen tapaan tuttuja menestysmusikaalista Kinky Boots.

Diskohiteistä ja näyttävistä puvuistaan tunnetun musikaalin rooleissa nähdään mm. Lauri Mikkola, Clarissa Jäärni, Niki Rautén, Risto Kaskilahti, Tiina Peltonen, Jennie Storbacka, Johanna Försti ja Maria Lund.

Kahdeksanhenkisen orkesterin kapellimestarina on Eeva Kontu ja 30-henkisen näyttelijäensemblen koreografina Gunilla Olsson-Karlsson. Lavastuksen on suunnitellut Peter Ahlqvist, puvut Tinja Salmi ja naamioinnin Aino Hyttinen. Valo- ja videosuunnittelusta vastaavat William Iles ja Toni Haaranen ja äänisuunnittelusta Kai Poutanen. Musikaalin ovat suomentaneet Kari Arffman ja Sanna Niemeläinen.

Tick houkuttelee ystävänsä Adamin ja Bernadetten mukaansa esiintymismatkalle Australian takamaille. Tick (Lauri Mikkola) on lämminsydäminen sydneyläinen drag queen, jolla on salaisuus: hänellä on vaimo Alice Springsissä. Adam (Niki Rautén) on nuori, sanavalmis ja taitava drag queen, joka ei kaihda hauskanpitoa, vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Bernadette (Clarissa Jäärni) on tyylikäs, loistavan uran tehnyt entinen drag queen, joka on jättänyt estradit taakseen, ja keskittynyt elämään aviopuolisonsa kanssa. Alkaa glitteriä pöllyävä bussimatka Australian aavikon halki sellaisten diskohittien jytkeessä kuin It’s Raining Men, Go West, I Love the Nightlife, True Colors, I Will Survive, Girls Just Want To Have Fun ja Hot Stuff.

Samuel Harjanteen ohjaama Kinky Boots -musikaali nousi ilmiöksi, keräsi yli 100 000 katsojaa Helsingin Kaupunginteatterissa kaudella 2018–2019 ja on sen jälkeen jatkanut menestystään Tampereen Työväen Teatterissa syksystä 2020 alkaen.

Stephan Elliottin ja Allan Scottin käsikirjoittama Priscilla, aavikon kuningatar (Priscilla, Queen of the Desert, 2006) perustuu samannimiseen Stephan Elliotin Oscar-palkittuun ja kulttimaineeseen nousseeseen elokuvaan (1994). Lukuisia palkintoja ja palkintoehdokkuuksia kerännyt musikaali sai kantaesityksensä Australiassa Sydneyn Lyric Theatressa lokakuussa 2006. West Endissä sitä esitettiin 2009–2011 ja Broadwaylla 2011–2012.

Priscilla, aavikon kuningatar -ensi-ilta 25.8.2022 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
Liput: opiskelijalippu 44,50 € (ma-to), eläkeläislippu 86 € (ma-to), peruslippu 89 €
@hktfi #helsinginkaupunginteatteri #priscilla #priscillahkt

Helsingin Kaupunginteatterin asiakaspalvelu ja lipunmyynti puhelimitse numerossa 09 394022 ma-pe klo 9-17.30. Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm), www.hkt.fi

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki