Saavutettavuustyökalut

Satunäytelmä Tahvo ja Bella kertoo eläinystävyksistä – kutsu tiedotustilaisuuteen

Tiedote   27.02.2019

Helsingin Kaupunginteatteri tuo näyttämölle Tapani Baggen suosituista lastenkirjoista tutut eläinystävykset, meksikonkarvatonkoira Bellan ja Tahvo-kissan. Satunäytelmä Tahvo ja Bella saa ensi-iltansa 20. maaliskuuta. Teosesittely ja tiedotustilaisuus järjestetään 13.3. klo 10 pienen näyttämön lämpiössä.

Sami Rannilan ohjaama Tahvo ja Bella kertoo oivaltavasti ystävyydestä ja ottaa myös kantaa ympäristönsuojeluun. Näytelmän kierrätysmateriaaleja hyödyntävän lavastuksen ja puvut on suunnitellut Maarit Kalmakurki.

Äänimaailmaltaan rikkaan ja musiikillisen esityksen rooleissa nähdään Tiina Peltonen, Raili Raitala ja Mikko Vihma. HKT:n musikaaleista tutut näyttelijät ovat paitsi säveltäneet esityksen musiikin myös toteuttavat esityksen koko äänimaailman laulusta ja soitosta erilaisiin äänitehosteisiin.

”Haluamme näyttää lapsille, miten ja millä keinoilla teatteri syntyy. Näytämme esim. mistä lavastus koostuu tai miten äänimaailma tehdään”, sanoo ohjaaja Sami Rannila.

Bella-koira (Raili Raitala) asuu Majakkasaarella yhdessä emäntänsä, majakanvartija Selman (Tiina Peltonen) kanssa. Erään myrskyn mukana saarelle saapuu kylpyammeveneellään Tahvo-kissa (Mikko Vihma). Bella esittelee Tahvolle saaren elämää ja kertoo majakasta. Äkkiä majakan valo sammuu, ja koska Selma on flunssaisena lepäämässä, Tahvolle ja Bellalle tulee kiire saada lamppu takaisin palamaan ennen kuin laivat ajavat karille. Ystävykset onnistuvat pelastamaan tilanteen, ja Selma pyytää Tahvoa jäämään heidän kanssaan saarelle asumaan.

Esitys sopii kaikille kolme vuotta täyttäneille.

Lastenteatteriin erikoistunut teatterintekijä Sami Rannila on kirjoittanut yli 50 lastennäytelmää ja ohjannut yli 40 lastenesitystä ympäri Suomea. Tapani Baggen Tahvo ja Bella on hänen ensimmäinen ohjauksensa Helsingissä. Viimeisen viiden vuoden aikana Rannilan lastenteatteriohjaus on ollut kolmen eniten katsotuimman joukossa, viimeisimpänä yleisön suosikki oli Herra Hakkarainen harrastaa (Linnateatteri 2017).

Skenografi Maarit Kalmakurki on opiskellut vaate- ja pukusuunnittelua Englannissa sekä Suomessa Aalto-yliopistossa. Vuodesta 2004 alkaen hän on suunnitellut pukuja ja lavastuksia eri teatteri- ja oopperatuotantoihin lukuisissa maamme teattereissa, viimeisimpänä Maailman ympäri 80 päivässä (Teatteri Imatra, 2018). Kalmakurki vierailee nyt ensimmäistä kertaa Helsingin Kaupunginteatterissa. Maarit Kalmakurki on myös palkittu pukuhistorian tutkija, ja hän valmistelee parhaillaan väitöskirjaa Aalto-yliopistoon 3D-animaatioelokuvien pukusuunnittelusta.

KUTSU MEDIALLE: Tervetuloa Tahvo ja Bella -teosesittelyyn ja tiedotustilaisuuteen keskiviikkona 13.3. klo 10 Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiöön (Eläintarhantie 5).

Media ja paikalle kutsuttu lapsiyleisö pääsevät mukaan näytelmän harjoituksiin. Tilaisuudessa nähdään täysi läpimeno esityksestä (kesto 35 min), minkä jälkeen tekijät kertovat työstään ja on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja haastatella tekijöitä.

Ilmoittautumiset tiedotustilaisuuteen 8.3. mennessä: Ilmoittaudu tästä!

 

Tahvo ja Bella -ensiesitys 20.3.2019 klo 10 Helsingin Kaupunginteatterin pienen näyttämön lämpiössä (Eläintarhantie 5)
Liput: 10 € (sis. pm)

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki