Saavutettavuustyökalut

Seikkailu jouluyönä -musikaali saattelee studio Pasilan näyttämölle yli 130 ainutlaatuista nuorta

Tiedote   15.11.2018

                           

ShedHelsingin uusi koko perheen musikaali Seikkailu jouluyönä saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 8. joulukuuta. Lontoolaisen Chickenshed-teatterin esikuvan mukaan musikaalihanke tarjoaa erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille mahdollisuuden tulla nähdyksi ja toteuttaa itseään turvallisessa ja tasavertaisessa ympäristössä.

Chickenshed-teatterin käsikirjoitukseen perustuvan musikaalin kantava voima ovat ShedHelsingin musiikkiteatterikerhoissa harrastavat 9–19-vuotiaat lapset ja nuoret. Moni heistä on suurella estradilla ensimmäistä kertaa, osa taas jo kokeneempia esiintyjiä. Jotkut nuorista kelailevat pyörätuoleilla, toisilla on äidinkielenään viittomakieli – ja jokaisella rohkeus sekä halu laittaa itsensä likoon.

Musikaalin toteutuksesta vastaa StepUp Schoolin Skene-musiikkiteatterikoulun opettajat ohjaaja Marco Bjurströmin johdolla. Musikaalissa esiintyy yli 130 pääkaupunkiseutulaista lasta ja nuorta yhdessä musiikkiteatterin ammattilaisten kanssa.

Seikkailu jouluyönä on koko perheen musikaali, joka tulvii hyvää musiikkia, huumoria, vauhtia ja sopivasti jännitystäkin. Joulun tulevaisuus on nimittäin uhattuna, kun Joulupukki tekee kohtalokkaan virheen lahjoja jakaessaan. Katastrofin välttämiseksi neuvokas lapsijoukko lähtee jännittävälle joulunpelastusretkelle apunaan pari poroa ja tonttua. Seikkailu vie lapset kolmeen erilaiseen maailmaan, ja matkalla tapaamme koko joukon eriskummallisia hahmoja, joista osa on oudolla tavalla tuttuja klassikkosaduista.

Tänä vuonna musikaalissa käytetään ensi kertaa rinnakkain suomea ja suomalaista viittomakieltä. Viittomakielisen ilmaisun ohjauksesta vastaa Noora Karjalainen ja viittomakielen käännöksestä Karjalainen yhdessä Netta Keski-Levijoen kanssa. Kuusihenkisen orkesterin kapellimestarina esityksissä taituroi Tuomas Kesälä. Vauhdikkaan musikaalin suomennoksesta vastaa Sami Parkkinen.

Helsingin Kaupunginteatteri on jo toista kertaa mukana tukemassa monimuotoisuutta ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä tarjoamalla esityspaikan Elisan perustaman ShedHelsinki Säätiön musiikkiteatterituotannolle. Jouluinen musikaali on jo kolmas valtavirrasta poikkeava ShedHelsinki-esitys ja jatkoa aiempina vuosina esitetyille, kiitosta saaneille musikaaleille Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen ja Peter Pan.

ShedHelsingin esikuvana toimiva lontoolainen Chickenshed-teatteri on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta. Teatteritoiminta aloitettiin vanhassa kanalassa, josta nimi Chickenshed syntyi. Sittemmin teatteri on saanut nimekkäitä tukijoita ja oman talon, mutta nimi säilyi.

 

Seikkailu jouluyönä -ensi-ilta 8.12.2018 ja esitykset 28.12.2018 saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5) Liput: 39 €
Ikäsuositus: 5-vuotiaasta alkaen
Makupaloja esityksestä Elisa Kulmassa (Aleksanterinkatu 19) 17.11. klo 13.00 ja 14.00
 

Lisätietoja:
Kaisa Pelkonen, vastaava tiedottaja, Helsingin Kaupunginteatteri, p. 040 5523 788, kaisa.pelkonen@hkt.fi
Katiye Vuorela, viestintäjohtaja, Elisa Oyj, p. 050 66997, katiye.vuorela@elisa.fi
Riikka Kannas, projektijohtaja, ShedHelsinki, p. 040 354 6331, riikka@shedhelsinki.fi