Saavutettavuustyökalut

ShedHelsingin ja HKT:n yhteistyö jatkuu: joulumusikaalin sijaan valmistuu joulukalenteri

Tiedote   27.10.2020

Helsingin Kaupunginteatteri jatkaa yhteistyötä ShedHelsingin kanssa myös koronasyksynä. Keväällä 2020 ShedHelsingin musiikkiteatteriharjoitukset pidettiin etänä, mutta syksyllä päästiin jo pienryhmissä takaisin lähiopetukseen. Perinteisen joulunalusajan musikaalituotannon tilalla valmistuu lasten itsensä suunnittelema Metsän joulukalenteri, jossa jokaisen päivän luukun takaa paljastuu aina uusi, itsenäinen video.

”Kun korona sulkee mahdollisuuksia, se myös avaa uusia. Lähes traditioksi muodostunut, vuodesta 2016 alkaen toteutettu joulumusikaali vaihtuu nyt joulukalenteriksi. Sen myötä lapset pääsevät harjoittelemaan kameratyöskentelyä ammattikuvausryhmän kanssa ja ennen kaikkea pääsevät itse käsikirjoittamaan ja suunnittelemaan joulukalenterivideoiden sisällön. Tänä vuonna Shed-nuorten ääni todellakin on tekemisen keskiössä, ja me aikuiset olemme tässä vain mahdollistamassa”, sanoo ohjaaja Heikki Sankari.

Lapset työskentelevät turvallisesti 4-6-hengen pienryhmissä, ja jokainen ryhmä vastaa vähintään yhden joulukalenteriluukun suunnittelusta. Joulukalenteri kuvataan Lumi Films -tuotantoyhtiön toimesta, ja kuvausohjauksesta vastaa Saku-Petteri Perintö. Joulukalenterin tekemiseen osallistuu 63 lasta ja nuorta.

ShedHelsingin ja Helsingin Kaupunginteatterin yhteistyö

Helsingin Kaupunginteatterin ja ShedHelsingin lasten ja nuorten musiikkiteatteri antaa erilaisille, 9–19-vuotiaille nuorille mahdollisuuden harrastaa ja saada onnistumisen kokemuksia turvallisessa yhteisössä. Toiminta mahdollistaa lapsille ja nuorille tilaisuuden olla esillä omina, ainutkertaisina yksilöinä. Toimintaa tehdään yhteistyössä Elisa Oyj:n kanssa.

ShedHelsingin esikuvana on Lontoossa toimiva Chickenshed-teatteri, joka on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta. ShedHelsingin taustalla on Elisan vuonna 2017 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tehdä ShedHelsingin toiminnasta pitkäjänteistä. Säätiön tärkein työ tehdään jatkuvan harrastustoiminnan kautta. Sen ansiosta lapset ja nuoret löytävät ystäviä ja pääsevät kokeilemaan rajojaan. Säätiö mahdollistaa monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä.

Metsän joulukalenteri julkaistaan 1.-24.12.2020 Elisan YouTube-kanavalla.

https://www.shedhelsinki.fi/
https://hkt.fi/
@hktfi @ShedHelsinki #jokainenkelpaa #metsänjoulukalenteri #yhdessäjouluun

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Helsingin Kaupunginteatteri, viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, 040 552 3788, 
kaisa.pelkonen@hkt.fi
Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki