Saavutettavuustyökalut

Stella Polariksen huikeat improillat marraskuussa studio Pasilassa

Tiedote   09.10.2018

Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilan näyttämöllä vierailee marraskuun ajan maineikas improvisaatioryhmä Stella Polaris kahdella eri tuotannolla. Koko illan näytelmä Stella goes Hollyböle saa ensi-iltansa 1. marraskuuta, ja 10. marraskuuta alkavilla Stella P. by night -improklubeilla nähdään Stellan omien esiintyjien lisäksi vierailijana aina myös yksi Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijä.

Stella goes Hollyböle kutsuu yleisön Itä-Pasilan viihdekeskukseen studio Pasilaan, jossa esitykset saattavat sisältää lähiöromantiikkaa, murhamysteerejä ja suuria unelmia. Yleisöllä on aina mahdollisuus vaikuttaa esitykseen sisältöön, ja tyylilaji voi vaihdella dekkarista romanttiseen komediaan, farssiin tai musikaaliin. Improvisaatioteatterin legenda Stella Polaris tuo mukanaan studio Pasilaan ripauksen tähtipölyä, ilmiömäisiä tilanteita ja hersyvää komiikkaa.

Stella goes Hollyböle -näytelmän vaihtuvina esiintyjinä nähdään Jussi Vatanen, Niina Sillanpää, Tiina Pirhonen, Tobias Zilliacus, Teijo Eloranta, Sari Siikander, Outi Mäenpää, Mikael Rejström, Kirsti Kuosmanen, Elina Stirkkinen, Sari Havas, Annika Poijärvi, Ville Tiihonen ja Jami Hyttinen.

Kaupungin kuumimmilla Stella P. by night -myöhäisillan improklubeilla kaikki on mahdollista, kun esiintyjät sukeltavat komedian ja draaman syvään päätyyn ilman happilaitteita. Sari Siikanderin emännöimillä klubeilla esiintyvät vaihtuvina iltoina Jussi Vatanen, Mikko Penttilä, Sari Havas, Niina Sillanpää, Mikael Rejström, Teijo Eloranta, Elina Stirkkinen ja Jami Hyttinen. Lisäksi joka ilta lavalle nousee myös vieraileva esiintyjä Helsingin Kaupunginteatterista: Kari Arffman, Jouko Klemettilä, Eija Vilpas, Sanna Majuri tai Eero Saarinen.

Lisäksi lavalla vuorottelevat muusikot Topi Korhonen, Hannu Risku, Iiro Ollila ja Jouni Kannisto. Esitysten valosuunnittelusta vastaavat Ainu Palmu, Jari Piitulainen ja Jyri Suominen.

Stella goes Hollyböle -ensi-iltaan 1. marraskuuta saapuu Stella Polariksen kanssa jo vuodesta 1996 alkaen yhteistyötä tehnyt, arvostettu yhdysvaltalainen improvisaatiokouluttaja ja esiintyjä Tim Orr, joka jatkaa ryhmän kouluttamista tänä syksynä.

“Improvisaation tekeminen on hyvin jännittävä ja ainutlaatuinen kokemus, kun sen jakaa toisten ihmisten kanssa. Taiteilijana rakastan mahdollisuutta hyödyntää improvisaation monia puolia: näyttelemistä, kirjoittamista, spontaaniutta, ryhmää, liikettä jne. Ja hyvin palkitsevaa on tietysti se, että on keskellä teatterillista liikettä, joka kasvaa ja muuttaa muotoaan”, Tim Orr luonnehtii improvisaatioteatterin kasvavan suosion syitä, ja kertoo odottavansa innolla, että pääsee taas jatkamaan työtään Stella Polariksen lahjakkaiden näyttelijöiden kanssa.

Improvisoijana Tim Orr on vaikuttanut muun muassa sanfranciscolaisissa BATS Improv- ja 3 For All –improryhmissä 80-luvulta alkaen. Hän viettää suuren osan vuodestaan ympäri maailmaa työskennellen lukuisten improryhmien kanssa. Orr on opettanut improvisaatiota American Conservatory Theatressa ja Stanfordin yliopistossa sekä monissa yhteisöissä ja yrityksissä. Hänen erikoisalaansa on improvisaation pitkä muoto, joka on ollut Stella Polariksen tavaramerkki jo vuosikymmeniä.

Vuonna 1990 perustettu Stella Polaris on Suomen pitkäaikaisin ja maineikkain improvisaatioteatteri. Esitystoiminnan lisäksi Stella Polariksen toimintaan kuuluu improvisaatioteatterikoulutus.

Tim Orr on tavattavissa studio Pasilassa 1.11. klo 18 alkaen. Haastattelupyynnöt: Stella Polaris, tuottaja Sari-Anne Nahkuri, 050 573 7004, toimisto@stella-polaris.fi.

 

Stella goes Hollyböle 1.-29.11.2018 ja Stella P. by night  10.-30.11.2018 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa
Liput 34 € (sis. pm)