Saavutettavuustyökalut

Stella Polaris improvisoi Lilla Teaternissa

Tiedote   17.09.2019

Improvisaatioryhmä Stella Polaris vierailee loka-joulukuussa Helsingin Kaupunginteatterin Lilla Teaternissa usealla eri tuotannolla. Luvassa ovat koko illan esitykset Oi, Mikä Farssi ja Helsinki Noir,  Improklubi tähtien kanssa sekä Stella & Stjärnfall improillat Svenska Dagen Efter ja En Stjärnspäckad Show!

Oi, Mikä Farssi saa ensi-iltansa 5. lokakuuta. Yllättäviä juonenkäänteitä ja unohtumattomia hahmoja ei tule puuttumaan, kun Stella Polariksen seitsemänhenkinen näyttelijäkaarti improvisoi Lilla Teaternin lavalle kokoillan farssin.

Stadilainen rikosnäytelmä Helsinki Noir saa ensiesityksensä 12. lokakuuta. Näissä esityksissä Stella Polaris inspiroituu nordic noirin synkistä tunnelmista ja muokkaa niistä näköisensä. Improvisoiduissa rikosnäytelmissä huumoriakaan ei ole unohdettu – mutta se on tummanpuhuvaa.

Improklubi tähtien kanssa -illat alkavat 11. lokakuuta. Klubeilla vierailee Stella Polariksen omien esiintyjien lisäksi vuorotellen yksi Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijä. Mukana ovat Aino Seppo 11.10, yllätysvieras 1.11, Heidi Herala 16.11, Pia Runnakko 7.12. ja Riitta Havukainen 13.12.

”Nämä rohkeat näyttelijät uskaltavat laittaa itsensä ja osaamisensa likoon yleisön edessä. Ensimmäisen puoliajan näyttelijä on haastateltavana omana itsenään, ja toisella puoliajalla hän pääsee leikittelemään rooleilla Stella Polariksen näyttelijöiden kanssa. Klubi-ilta avaa näyttelijän tarinaa yleisölle täysin uudesta kulmasta”, kertoo improklubia emännöivä Sari Siikander.

Syksyn aikana päästään nauttimaan myös improvisaation kielikylvystä, kun Stella Polaris 7. marraskuuta ja 15. marraskuuta esiintyy yhdessä ruotsinkielisen improvisaatioteatterin Stjärnfallin kanssa. Stella & Stjärnfall -illoissa lavalle nousevat Tobias Zilliacus ja Mikael Rejström sekä Stjärnfallin ensemblen edustajat.

Esityksissä vuorottelevat Stella Polariksen näyttelijät Sari Siikander, Jussi Vatanen, Sari Havas, Outi Mäenpää, Tobias Zilliacus, Elina Stirkkinen, Pihla Penttinen, Teijo Eloranta, Tiina Pirhonen, Mikael Rejström, Niina Sillanpää, Miiko Toiviainen, Ushma Karnani ja Antti Laukkarinen.

Muusikkoina esityksissä vuorottelevat Topi Korhonen, Hannu Risku, Iiro Ollila ja Jouni Kannisto. Esitysten valosuunnittelusta vastaavat vuoroilloin June Horton-White, Jyri Suominen, Ainu Palmu ja Marianne Lagus.

Stella Polaris on Helsingissä toimiva, teatterialan ammattilaisista koostuva improvisaatioteatteri, joka perustettiin vuonna 1990. Teatterin ohjelmisto koostuu täysin improvisoiduista esityksistä, muun muassa näytelmistä, komedioista ja musikaaleista.

Oi mikä farssi 5.10.-29.11.2019, Helsinki Noir 12.10.-27.11.2019, Improklubi tähtien kanssa 11.10.2019-13.12.2019 sekä Stella & Stjärnfall Svenska Dagen Efter 7.11.2019 ja En Stjärnspäckad Show! 15.11.2019 Lilla Teaternissa. Liput 34 € (sis. pm)

Esityskieli on suomi, poikkeuksina Improklubi tähtien kanssa 1. marraskuuta ja Svenska Dagen Efter, joiden esityskieli on ruotsi ja En Stjärnspäckad Show! jonka esityskieli on suomi ja ruotsi.

 

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm)  www.hkt.fi