Saavutettavuustyökalut

Steve Martinin tilannekomediassa vinoa huumoria ja absurdeja käänteitä

Tiedote   09.01.2020

Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä saa 29. tammikuuta Suomen kantaesityksensä tunnetun näyttelijän ja stand up -legendan Steve Martinin uutuuskomedia Tähtisadetta (Meteor Shower, 2016). Ohjaajana on suomalaisen stand upin kivijalka Mika Eirtovaara ja rooleissa tykittävät huikeat koomikot Katja Küttner, Mikko Penttilä, Vappu Nalbantoglu ja Peter Ahlqvist. Järjetön ja samalla älykäs Tähtisadetta tarjoaa naurun lisäksi peilin omalle parisuhteelle.

”Olen aina ollut Steve Martinin komiikan ystävä. Jo hänen stand up -materiaalinsa erottui joukosta absurdiuudellaan ja kekseliäisyydellään. Tämä näytelmä ei ole poikkeus. Siinä on meille kaikille tunnistettavia elementtejä parisuhteista, peloista, seksuaalisuudesta, munakoisoista ja avaruudesta, joita katsotaan Steve Martinin hieman vinossa olevien lasien läpi. Tämän kaiken kruunaa meidän loistava casting”, sanoo ohjaaja Mika Eirtovaara.

Corky ja Norm ovat ihan tavallinen keski-ikäinen pariskunta, joilla on mukava koti ja toimivaksi terapoitu suhde. On elokuu 1993 Ojaissa Kaliforniassa, ja illaksi on ennustettu näyttävää meteorisadetta. Sitä ihailemaan on kutsuttu uusi tuttavapariskunta Gerald ja Laura. Päivällisvieraat ovat hyvännäköisiä, jännittäviä ja viihdyttäviä. Toisin kuin isäntäpariskunta, he osaavat myös riidellä vaikuttavasti. Onko heissä jotain outoa? Mitä he oikein haluavat?

Surrealistisia kierteitä ja vinoa huumoria yhdistävän tilannekomedian on suomentanut Sanna Niemeläinen, ja sen rooleissa taituroivat huikeat koomikot Katja Küttner, Vappu Nalbantoglu, mm. Putouksesta tuttu Mikko Penttilä ja Peter Ahlqvist.

Tähtisateen lavastuksen on suunnitellut tällä kertaa myös näyttämöllä esiintyvä Peter Ahlqvist, jonka aiempia lavastustöitä ovat mm. Pienen merenneito ja Kinky Boots. Puvut on suunnitellut Elina Kolehmainen. Valosuunnittelusta vastaa Vesa Ellilä, ja äänisuunnittelusta Jaakko Virmavirta. Naamioinnin on suunnitellut Tuula Kuittinen.

Tähtisadetta-ensi-ilta 29.1.2020 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
Liput: 19,50 € – 39 € (sis. pm)

#tähtisadetta #hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, 
kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki