Saavutettavuustyökalut

Studio Pasilan uutuus katsoo maailmaa muistisairaan silmin

Tiedote   03.01.2017

Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa vuosi alkaa Florian Zellerin palkitulla mustalla komedialla Isä (Le Père, 2012) 19. tammikuuta. Reita Lounatvuoren suomentama ja Milko Lehdon ohjaama uutuus käsittelee raikkaalla otteella monelle tuttua tragediaa, muistisairautta.

Isä-näytelmä kertoo sairastuvan isän näkökulmasta lämpimällä huumorilla, miten absurdia arkipäivästä voi tulla, kun jokainen päivä pitää aloittaa puhtaalta pöydältä ja kaikki tuttu katoaa vähitellen. Iäkkään Arnen (Jari Pehkonen) muisti on alkanut oikutella. Tytär Anne (Vuokko Hovatta) käy päivittäin hänen luonaan ja palkkaa isän vastustuksesta huolimatta myös hoitajan. Olisiko isän parasta muuttaa tyttären ja tämän miehen luo? Kenen koti tämä on, Annen vai Arnen? Keitä nämä ihmiset ovat ja missä on toinen tytär, se mukavampi, vai onko hänellä muka vain tämä yksi tytär?

Isän muissa rooleissa nähdään Helena Haaranen, Sesa Lehto, Heikki Sankari ja Leenamari Unho. Lavastuksen on suunnitellut Janne Siltavuori ja pukusuunnittelusta vastaa Riitta Anttonen-Palo. Valosuunnittelija on Teppo Saarinen ja äänisuunnittelija Ari-Pekka Saarikko. Naamioinnin on suunnitellut Milja Mensonen.

Ranskan lupaavimpiin nykykirjailijoihin lukeutuvan Florian Zellerin (s. 1979) romaaneja ja näytelmiä on käännetty monille kielille. Kansainvälisen läpimurron hän teki Isä-näytelmällään, joka on palkittu mm. parhaan näytelmän Molièrella (2014) ja nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

 

Isän ensi-ilta 19.1.2017 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput 17 € – 34 € (sis. palvelumaksun)