Saavutettavuustyökalut

Suomen suosituin räppäri tekee näyttävän paluun Arena-näyttämölle

Tiedote   15.10.2018

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä saa 30. tammikuuta ensi-iltansa räp-maailman sijoittuva uusi kotimainen farssi COMEBACK – räpätessä roiskuu.

Sakari Hokkasen kirjoittama ja ohjaama uutuus kertoo räppäri Biiffistä, joka valmistautuu loppuunmyytyyn paluukonserttiin Helsingin Olympiastadionilla. Tukijoukkoina kaupungin hienoimman hotellin, Campin, sviitissä Biiffillä on Suomi-räpin veteraani Mela sekä manageri Taina Kovanen. Comebackin paineet ovat valtavat ja Tainalla on täysi työ pitää räppärit keikkakunnossa. Farssimaiset juonenkäänteet saavat vauhtia, kun yli-innokas pikkolo paljastuu salakuvaajaksi, Biiffin mummo saapuu paikalle täysin väärään aikaan ja lopulta koko comeback on vaarassa.

”Kirjoittamani näytelmän keskiössä on räppäri, joka edustaa melko kyseenalaisia arvoja. Äärimmilleen viety itsekeskeisyys, rahalla ja omaisuudella leveily, oman menestyksen hehkuttaminen, miehinen pullistelu ja naisten esineellistäminen ovat Biiffin musiikin ja imagon ydinainesta. Ne ovat myös keinoja, joilla hän yrittää pönkittää omaa perimmäistä epävarmuuttaan. Näytelmän maailmassa tämä egon pönkittäminen johtaa farssimaiseen lopputulokseen”, sanoo käsikirjoittaja, ohjaaja Sakari Hokkanen, joka kertoo näytelmällään myös halunneensa uudistaa farssia teatterin lajityyppinä.

”Huumorimiehen maineessa kun olen, minulle on tarjottu usein myös farsseja ohjattavaksi. Lukemani farssit olivat kaikki valitettavasti sisältöjensä ja etenkin sukupuolirooliensa puolesta jääneet kauas viime vuosituhannelle. Farssin ohjaaminen ajatuksena jäi kuitenkin kiehtomaan, piti siis kirjoittaa oma. Tämä näytelmä on yritykseni päivittää farssi tälle vuosituhannelle”, Hokkanen jatkaa.

”Sanottakoon varmuuden vuoksi, että näytelmän hahmot ja tapahtumat ovat fiktiivisiä. Kaikki yhteydet todellisiin henkilöihin ovat sattumanvaraisia. Käsikirjoittajana en voi sille mitään, jos nykyaika muistuttaa yhä enemmän satiirista farssia”, sanoo Hokkanen.

Biiffin roolissa nähdään Peter Kanerva ja muissa rooleissa Minna Koskela, Janna Räsänen, Sauli Suonpää ja Eija Vilpas.

Luksushotelliin sijoittuvan lavastuksen on suunnitellut Katariina Kirjavainen ja puvut Laura Dammert. Valosuunnittelusta vastaa Kari Leppälä ja äänisuunnittelusta Joonas Outakoski. Naamioinnin on suunnitellut Milja Mensonen. Näytelmän dramaturgina on Sanna Niemeläinen.

Sakari Hokkanen (s. 1978) on helsinkiläinen teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja. Hokkasen teksteissä tartutaan ajankohtaisiin ilmiöihin ja ihmisiin terävällä, mutta ymmärtävällä otteella. Julkisuuden ja mediamaailman kuvioita tarkastellaan monesta kulmasta, tarkalla, läpivalaisevalla katseella, huumoria unohtamatta. Omien näytelmiensä lisäksi Hokkanen on ohjannut useita klassikkosovituksia, lastenteatteria ja kuunnelmia. 

Katso Comeback – räpätessä roiskuu -teaser.

Comeback – eli räpätessä roiskuu -ensiesitys 30.1.2019 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput 21,50 – 43 € (sis. pm)