Saavutettavuustyökalut

Tanssiteos Kaksivärinen fuuga saa uuden ensi-iltapäivän lokakuulle

Tiedote   13.05.2020

 

Keväältä koronaepidemian vuoksi peruuntunut Helsinki Dance Companyn ja Carl Knif Companyn yhteinen tanssiteos Kaksivärinen fuuga saa uuden ensi-iltapäivän syksylle. Ensi-ilta on 12. lokakuuta, ja teos saa kaikkiaan neljä esitystä loka-marraskuussa 2020 studio Pasilassa.

Olen todella iloinen siitä, että poikkeuksellisista ajoista huolimatta pystymme katsomaan tulevaisuuteen ja julkistamaan Kaksivärisen fuugan uudet esityspäivämäärät syksylle. Teos oli viittä vaille valmis, kun maaliskuun ensi-ilta peruuntui. Odotan innolla sitä hetkeä, kun voimme tanssijoiden kanssa palata esityksen äärelle. Olen varma, että teos on muhinut meidän mielissämme ja kehoissamme ja että löydämme siitä nyt uusia ulottuvuuksia ja tasoja. Ennen kaikkea odotan työryhmän ja esiintyjien jälleennäkemistä sekä sitä hetkeä, kun teos kohtaa yleisön”, sanoo koreografi Carl Knif.

Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn ja Carl Knif Companyn yhteisen Kaksivärinen fuuga  -tanssiteoksen nimi viittaa Dmitri Šostakovitšin pianolle säveltämiin preludeihin ja fuugiin, joihin koreografi Carl Knif viehättyi heti ensimmäisellä kuuntelukerrallaan 10 vuotta sitten. Uudessa koreografiassaan Knif pääsee vihdoin yhdistämään ihailemansa Šostakovitšin musiikin ajattoman kauneuden, ankaruuden ja tarkan muotokielen tanssijoiden rikkaaseen ilmaisuun.

Kaksivärinen fuuga -teoksessa olen löytänyt itselleni uuden ja raikkaan näkökulman liikkeeseen ja koreografiaan. Tavoitteena on ollut löytää tuore tapa lähestyä musiikkia sekä leikkisämpi ote ja rönsyilevämpi kieli koreografiaan. Että sen ei tarvitse olla niin sidottua muotoon tai tiettyyn estetiikkaan. Upeat tanssijat ja Šostakovitšin voimakas musiikki kuljettavat teosta villin ja hulvattoman sekä tarkan ja harkitun ilmaisun välillä. Musiikin rönsyilevä luonne ja moninaiset teemat ovat inspiroineet minua leikkiin teatteritilan ja siihen liittyvien esineiden kanssa”, Knif kuvaa teostaan.

Kaksivärisen fuugan seitsenhenkinen esiintyjäkaarti koostuu Helsinki Dance Companyn sekä Carl Knif Companyn virtuoosimaisista tanssijoista. Teoksessa tanssivat Jonna Aaltonen, Jyrki Kasper, Pekka Louhio, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi, Terhi Vaimala ja Eero Vesterinen.

Valosuunnittelusta ja skenografiasta vastaa William Iles. Pukusuunnittelija on Karoliina Koiso-Kanttila, ja äänisuunnittelijaon Janne Hast. Naamioinnin on suunnitellut Milja Mensonen.

Katso Kaksivärinen fuuga -traileri täällä.

Taiteilijatapaaminen ja keskustelutilaisuus Kaksivärinen fuuga -esityksen yleisölle järjestetään 26.10.2020 esityksen jälkeen. Tilaisuuden vetää tanssikirjoittaja ja tanssin tutkija Tiina Suhonen. Keskustelemassa ovat koreografi Carl Knif ja teoksen tanssijoita ja taiteellisia suunnittelijoita.

 

Kaksivärinen fuuga -ensi-ilta 12.10.2020 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput: 15,50 € – 31 € (sis. pm)

#kaksivärinenfuuga #hktfi #helsinkidancecompany #carlknifcompany

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi, www.carlknifcompany.com

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, 
kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki