Saavutettavuustyökalut

Tatu ja Patu Helsingin Kaupunginteatterin suurelle näyttämölle

Tiedote   05.12.2019

 

Lasten rakastamat, Suomen suosituimmat lastenkirjahahmot Tatu ja Patu saapuvat ensi syksynä Helsingin Kaupunginteatteriin! Uuden Tatu ja Patu Helsingissä -musiikkinäytelmän käsikirjoituksesta vastaavat Aino Havukainen, Sami Toivonen ja Sami Rannila, joka myös ohjaa näytelmän. Musiikin koko perheen uutuuteen säveltää Kari Mäkiranta ja vauhdikkaat koreografiat suunnittelee akateemikko Marjo Kuusela.

Outolalaiset veljekset Tatu ja Patu saapuvat Helsinkiin vierailemaan serkkunsa Jorin luona. Jori on kaikkien aikojen menestynein outolalainen, mutta niin kiireinen, että veljeksillä on täysi työ pysyä Jorin perässä. Seikkaillessaan ympäri Helsinkiä Tatu ja Patu kohtaavat monia pääkaupungin ihmeitä. Miten suhtautua esim. feissariin, liikennevaloihin, ravintolapäivään tai kurahaalareihin sonnustautuneisiin, mahdollisesti vaarallisiin liivijengiläisiin?

”Tatun ja Patun huumori syntyy meidän ’normaali-ihmisten’ reaalimaailman ja Tatun ja Patun maailman kohtaamisesta. Tatu ja Patu eivät tunne ihmisten tapoja, mutta yrittävät innokkaasti oppia niitä ja sopeutua ympäröivään kulttuuriin. Ikävä kyllä se ei aina ihan onnistu. Yrittäessään kiihkeästi kuulua joukkoon he ehkä käyttäytyvät oudosti ja kummallisesti, mutta saavat siinä ohessa myös vallitsevan kulttuurin piirteet ja tavat näyttäytymään hieman erilaisessa valossa kuin yleensä”, sanovat suosikkihahmojen luojat Aino Havukainen ja Sami Toivonen.

Tatun ja Patun rooleissa nähdään Pieni merenneito -musikaalin Lierona ja Kierona tutuksi tullut kaksikko, Antti Timonen (Tatu) ja Paavo Kääriäinen (Patu). Muissa rooleissa näyttelevät Paavo Kerosuo, Sanna Saarijärvi, Sari Haapamäki, Sofia Hilli, Juha Jokela, Kirsi Karlenius, Joonas Luomala, Kai Lähdesmäki, Unto Nuora, Tiina Peltonen, Justus Pienmunne, Emilia Saarinen, Inka Tiitinen, Kaisa Torkkel, Leenamari Unho ja Mikko Vihma.

Sami Rannilan ohjaama, Kari Mäkirannan säveltämä ja Marjo Kuuselan koreografioima musiikkinäytelmä leikittelee lastenteatterin ja musikaalien perinteillä. Lapset lumoava löytöretki on täynnä vauhtia, yllättäviä käänteitä, mehukasta, väärinkäsityksille perustuvaa huumoria ja Kaupunginteatterin suuren näyttämön tarjoamaa visuaalista upeutta.

Markus Tsokkisen suunnittelema, painovoimaa uhmaava lavastus herää henkiin Nuutti Koskisen fantastisten projisointien myötä. Stadilaista tyylikkyyttä uhkuvien hahmojen puvut on suunnitellut Elina Kolehmainen ja naamioinnin Jaana Nykänen. Valosuunnittelusta vastaa Petteri Heiskanen ja äänisuunnittelusta Janne Brelih.

Musiikkinäytelmä perustuu väljästi Aino Havukaisen ja Sami Toivosen yhdessä kirjoittamaan ja kuvittamaan kirjaan Tatu ja Patu Helsingissä (2003). Se on suositun Tatu ja Patu -kirjasarjan ensimmäinen osa, josta otetaan jatkuvasti uusintapainoksia. Kirjasarjan käännösoikeudet on myyty 22 maahan, ja kirjoja on julkaistu mm. Kiinassa, Koreassa, Venäjällä, Pohjoismaissa ja Unkarissa. Sarja on palkittu Finlandia Juniorilla 2007 ja Tietopöllö-palkinnolla vuonna 2008.

Suositusikä 4-vuotiaasta alkaen.

Tatu ja Patu Helsingissä -ensi-ilta 9.9.2020 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
Viralliset Tatu ja Patu Helsingissä -joululahjaliput ovat myynnissä 24.12.2019 saakka erikoishintaan verkkokaupassa:
aikuiset permanto 35 € / parveke 30 € (norm. 45 € / 40 €)
lapset permanto 18 € / parveke 13 € (norm. 23 € / 18 €)
Huom! Joulutarjous on voimassa vain
verkkokaupassa.

#tatujapatuhelsingissä #hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 

 

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
 

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki