Saavutettavuustyökalut

Täydellinen lauantai kääntyy katastrofiksi Arena-näyttämön farssikomediassa

Tiedote   16.08.2019

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämön syyskauden avaava ranskalaisfarssi Täydellinen lauantai kuvaa hillittömän tunnistettavasti päivää, jolloin kaikki menee niin täydellisesti pieleen, että jopa putkirikko tuntuu pikkuhuolelta. Florian Zellerin kirjoittaman näytelmän ohjaa komiikan monitaituri Jaakko Saariluoma ja pääroolin näyttelee huikea Pekka Strang.

Ranskan kiinnostavimpiin nykynäytelmäkirjailijoihin lukeutuvan Florian Zellerin Täydellinen lauantai (Une heure de tranquillité, 2013) saa suomenkielisen kantaesityksensä Arena-näyttämöllä 5. syyskuuta. Ranskalaisfarssin ohjaa myös näyttelijänä ja stand up -koomikkona tunnettu Jaakko Saariluoma, joka ohjasi myös näytelmän viime kaudella menestyneen ruotsinkielisen version Ens lite lugn i huset Lilla Teaterniin.

Markus on suunnitellut viettävänsä rauhallisen aamupäivän kotona yksin nautiskellen ja kuunnellen uutta, vuosikausia etsimäänsä ja vihdoin kirpputorilta löytämäänsä unelmiensa jazz-levyä. Koko muu maailma vaan tuntuu asettuvan suunnitelmaa vastaan. Hän toivoisi vain tunnin oma aikaa rauhassa, mutta juuri silloin huomiota vaativat sekä vaimo, poika että rakastajatar, remonttimies ja sitkeä naapuri. Rauhallinen aamupäivä uhkaa muuttua painajaiseksi tai vähintäänkin putkiremontiksi.

Täydellinen lauantai on oivallisesti kirjoitettu komedia. Sen lähtökohta on tuore ja raikas, pieni asia, joka kasvaa valtavan kokoisiin mittoihin. Sen henkilöt ovat uskottavia ja tilanteet yllättäviä ja tietenkin äärimmäisen koomisia, mutta tunnistettavia meille kaikille”, sanoo ohjaaja Jaakko Saariluoma.

Markuksen roolin näyttelee huikea Pekka Strang, ja vauhdikkaan farssin muissa rooleissa nähdään Vuokko Hovatta, Arttu Kapulainen, Jouko Klemettilä, Sixten Lundberg, Vappu Nalbantoglu ja Matti Rasila.

Täydellisen lauantain suomentanut Reita Lounatvuori. Lavastuksen on suunnitellut Antti Mattila ja puvut Maria Rosenqvist. Valosuunnittelusta vasta Paavo Kykkänen ja äänisuunnittelusta Antero Mansikka. Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Maija Sillanpää.

Zellerin näytelmä on saanut innoituksensa Simon Grayn näytelmästä Otherwise Engaged (1975).

Täydellinen lauantai -ensi-ilta 5.9.2019 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput: 21,50 – 43 € (sis. pm)

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki