Saavutettavuustyökalut

Vauhtia, valheita ja läheltä piti -tilanteita Arena-näyttämöllä

Tiedote   16.01.2018

Kevään herkullisin kattaus on tarjolla Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä, kun Marc Camolettin farssiklassikko Älä pukeudu päivälliselle (Pyjama pour six, 1987) saa ensi-iltansa 2. helmikuuta Jaakko Saariluoman ohjaamana ja tämän päivän Suomeen sijoitettuna. Hillittömiä selityksiä ja läheltä piti -tilanteita tarjoilevat upeat koomikot Sanna-June Hyde, Katja Küttner, Jonna Järnefelt, Pekka Strang, Pertti Sveholm ja Joachim Wigelius.

Matti valmistautuu kesäasunnollaan Fiskarsissa juhlimaan romanttisesti kahden kesken tyttöystävänsä Katariinan syntymäpäivää. Valitettavasti vaimo Linda peruukin viime hetkellä lähtönsä äidin luo. Ei tule romanttista illanviettoa, mutta juhlimaan kyllä päästään. Mukaan liittyvät myös Matin ystävä Harri, jolla tosin on suhde Matin vaimon kanssa, pitopalvelun kokki ja tämän hieman pelottava poikaystävä. Kuka esittää ketäkin ja miten keitos pysyy kasassa?

”Kuten kaikki hyvät komediat, Älä pukeudu päivälliselle on erittäin hyvin kirjoitettu. Tekstissä riittää koko ajan käänteitä, jotka kaikki ovat lisäksi uskottavia. Siinä ei itse asiassa ole mitään, mikä tuntuisi keksityltä, paitsi näiden henkilöiden valheet. Ja niitähän riittää. Sillä kun kerran erehtyy valehtelemaan, on valehdeltava vielä sata valhetta lisää. Katsoja tietää koko ajan henkilöitä enemmän ja voi nauttia täysillä seuratessaan, kuinka lavalla ollaan pinteessä ja pakokauhu kasvaa”, sanoo ohjaaja Jaakko Saariluoma.

Henri Kapulaisen ja Pentti Kotkaniemen suomentaman näytelmän lavastuksen ja puvut on suunnittelut Alisha Davidow, valosuunnittelusta vastaa Kari Leppälä ja äänisuunnittelusta Lauri Koivisto. Naamioinnin ja kampaukset on suunnitellut Maija Sillanpää.

Nyt toista kertaa Helsingin Kaupunginteatterissa vierailevan komiikan moniottelijan, Jaakko Saariluoman edellinen ohjaus Tenorit liemessä oli yleisön suosikki vuonna 2017. Ohjaajana, näyttelijänä, käsikirjoittajana, stand up -koomikkona ja juontajana tunnettu Saariluoma on nähty myös HKT:n lavalla näytelmissä Paavo 1,5 (2008) ja Ihmisen osa (2011) sekä studio Pasilan suosituissa stand up -illoissa Club act!one.

 

Älä pukeudu päivälliselle ensi-ilta 2.2.2018 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2)
Liput: 21,50 – 43 € (sis. pm)