Saavutettavuustyökalut

Viiden teatterin yhteisvoimin syntynyt Arvoituksellisia muunnelmia saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterissa

Tiedote   08.08.2017

Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa saa 30. elokuuta ensi-iltansa viiden teatterin yhteistuotantona  Eric-Emmanuel Schmittin Arvoituksellisia muunnelmia. Näytelmä kiertää syksyn ja ensi kevään aikana myös muissa yhteistyöteattereissa: Hämeenlinnan Teatterissa, Kuopion kaupunginteatterissa, Logomo-teatterissa ja Riihimäen Teatterissa. Rooleissa nähdään Helsingin Kaupunginteatterin näyttämölle palaavat Heikki Kinnunen ja Ilkka Heiskanen.

Toimittaja Erik Larsen (Heiskanen) tulee tapaamaan Nobel-palkittua kirjailija Abel Znorkoa (Kinnunen) ja on vähällä joutua ammutuksi. Ampuja on kirjailija Znorko, eikä haastattelu suju suunnitelmien mukaan. Miehet mittailevat toisiaan, ja sanallinen kamppailu polveilee väistämättä kohti yllättävää yhteistä salaisuutta. Eric-Emmanuel Schmittin kirjoittama tarina rönsyilee, muuttuu, tekee u-käännöksen ja pitää otteessaan aivan viimeiseen sekuntiin asti.

Arvoituksellisia muunnelmia -näytelmän on suomentanut Leo Kontula ja sen ohjaa Sakari Kirjavainen.

Ranskalaisen teatterin kiinnostavimpiin nimiin lukeutuvan Schmittin näytelmistä on Helsingin Kaupunginteatterissa esitetty aiemmin Arvoituksellisia muunnelmia (1998), Oscar ja Mamma Roosa (2005) ja Einsteinin rikos (2014).

 
Arvoituksellisia muunnelmia -ensi-ilta 30.8.2017 ja esitykset 25.11. saakka Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput 18 – 36 € (sis. pm)