Saavutettavuustyökalut

Perumme loppukevään 2020 esitykset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Olemme yhteydessä asiakkaisiin, joilla on lippuja peruttuihin esityksiin. Asiakkaat voivat myös itse käydä vaihtamassa lippunsa lahjakortteihin Lippupisteen järjestelmän kautta: https://hkt.fi/lippupisteen-ohjeistus/. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa toivomme, että asiakkaat vaihtaisivat peruttujen esitysten liput syksyn näytelmiin tai lahjakorttiin. Lahjakortti on voimassa vuoden vaihtopäivästä, ja käy kaikkiin esityksiimme kaikilla näyttämöillämme. Pieni merenneitoa palaa syksyllä, klikkaa tästä ja lue lisää.
Helsingin Kaupunginteatteri

Arvio: XPSD

Taru Marjamaa – FIT – 07.04.2010

Paljastava XPSD

Jos et ole vähään aikaan (tai ikinä!) käynyt katsomassa nykytanssia, suosittelen Helsinki Dance Companyn XPSD-esitystä. Tuntiin mahtuu raadollisia tunteita ja lihallisuutta koko rahan edestä. Liikkeet ovat koreografisesti vaativia, ja on helppo havaita, että ne väsyttävät kuusi tanssijaa voimiensa äärirajoille. Tämä lienee ollut teoksen tarkoituskin, sillä katsojalle kokemus on puhdistava ja vapauttava. Koreografi Kenneth Kvarnström on niittänyt mainetta kansainvälisestikin. Taiteilijaprofessori kuvailee teostaan näin:

– XPSD on avoin mahdollisuus ja sanaleikki. Minulla on kymmenkunta vaihtoehtoa mitä se voisi tarkoittaa, yksi niistä on paljastettu.

Tykästyin erityisesti Erika Turusen puvustukseen, joka tihkuu sensuellia tyyliä ja paljastaa tanssijoiden lihakset.