Saavutettavuustyökalut

Arvio: Rakastetaan tietämättä mitään

Susanna Salmi – Teatterinna – 12.3.2017

Rakastetaan tietämättä mitään @ Helsingin kaupunginteatteri

Ennen HKT:n remontin valmistumista Pengerkadun näyttämöllä nähdään vielä Moritz Rinken komedia Rakastetaan tietämättä mitään. Kaksi pariskuntaa, Sebastian (Jouko Klemettilä) ja Hannah (Laura Alajääski) sekä Roman (Ville Tiihonen) ja Magdalena (Ursula Salo), ovat vaihtamassa asuntoja ja tapaavatkin toisensa sitten näissä merkeissä. Tavaroitakin jo lastataan autosta pois ja autoon, mutta lopulta kaikki pysyvät Sebastianin ja Hannahin asunnossa.

 

Minulla ei oikeastaan ollut mitään ennakko-odotuksia esityksestä, kiinnostuin siitä lähinnä näyttelijöiden takia ja he olivatkin kaikki tosi hyviä. Esityskin oli oikein positiivinen kokemus, monta hauskaa kohtaa, kiinnostava tarina, toimivat hahmot ja eläväinen toteutus. Minusta oli hienoa istua katsomossa ja katsella joidenkin muiden elämää, viihtyen heidän tekemistensä ja sanomistensa parissa. Roolihahmot ovat siis erittäin onnistuneet ja tuntuvat oikeilta ihmisiltä.

 

Hahmoista pidin erityisesti Ville Tiihosen Romanista, tämä avaruuslaitenörtti on herkullinen hahmo ja kaikki eleet ja äänensävyt sopivat tyypille loistavasti. Myös Ursula Salo Romanin Magdalena-rouvana on hurmaava ja hauska, ja hänen työnsä eli eläinfysioterapeutti kuulostaa oikein kiinnostavalta. Laura Alajääski on mainio Hannahina ja vaikuttaa porukan järkevimmältä tyypiltä, sillä hän pysyy aika rauhallisena ja koittaa pitää muunkin porukan aisoissa. Jouko Klementtilän Sebastianista en ihan alussa tykännyt, mutta heti kun esitys lähti kunnolla käyntiin, aloin pitää Sebastianista enemmän ja enemmän. Hän on monipuolinen hahmo ja tuo kiinnostavia juttuja tarinaan.

Erityispisteet toisella puoliajalla nähdylle kohtaukselle, jossa lavastus on upea ja avaruudellinen maisema näyttää mahtavalta. Lavastus on aikalailla koko näytelmän ajan aika samanlainen ja totta kai näin on, samassa paikassahan koko ajan ollaan. Kirjat tosin katoavat hyllystä jossain välissä, en edes huomannut ensin etteivät ne enää ole siellä ja sitten ihmettelin että mihin ne joutuivat. Toimiva lavastus esityksessä on, juuri sellainen kuin tarinaan sopii.

Kokonaisuudessaan Rakastetaan tietämättä mitään oli hauska ja viihdyttävä esitys, joka sai myös miettimään, että kaikenlaisia ihmisiä sitä löytyy ja vähän outoja parejakin, kun välillä tuntui ettei noilla ole mitään yhteistä. Viihdyin katsomossa oikein mainiosti, pari tuntia kului näiden tyyppien seurassa nopeasti!