Saavutettavuustyökalut

Arvio: Katrina

Tove Djupsjöbacka – Hufvudstadsbladet – 1.2.2024

Lilla Teaterns Katrina har allt – men mammarollen får hjärtat att klappa extra

Pinfärska musikalsatsningen Katrina är en fröjd för både ögon och öron, med en djup moderskapsskildring som extra plus.

”Regissören Jakob Höglund styr än en gång ett personligt gränsöverskridande scenkonstverk i hamn. I arbetsgruppen finns flera trogna höglundska samarbetspartners, bland dem dockmakaren Heini Maaranen, som denna gång står scenografi och rekvisita. Visst finns några dockor med på ett hörn även nu, men framför allt vaknar själva föremålen till liv på scenen: äpplen, småbåtar, hattar, stövlar. Föremålen hjälper också till att göra berättandet otroligt omväxlande. Skalan för de sceniska händelserna kastas elegant om genom att plötsligt zooma in på några miniatyrfigurer eller ett helt bylandskap.”

…….

”I centrum för alltsammans står Emma Klingenberg som Katrina, i den starkaste rollprestation jag sett henne göra hittills. Förväntningarna är på topp, Klingenberg är erfaren och skicklig på musikalscenen och behärskar också det snäppet intimare visformatet – men här visar hon på ett betydligt större djup än jag tidigare upplevt.
Skickligt lotsar hon sin Katrina genom farvattnen, förbi ett helt människoliv av farliga strömmar och råkar, från äventyrslysten ungflickan till utfattig men stolt maka”
Läs hela recensionen här (bakom betalmur)