Saavutettavuustyökalut

Arvio: Katrina

Sanna Sangasluoma – Helsingin Sanomat – 2.2.2024

Näkisipä Sally Salminen miten Emma Klingenberg loistaa Lillanin Katrina-musikaalissa

★★★★

Jakob Höglundia ei suotta tunneta hienona musikaaliohjaajana. Lilla Teaternin Katrina soi täysipainoisesti huumoria unohtamatta.

Lilla Teaternin taiteellisen johtajan Jakob Höglundin ohjaama musikaali Lilla Teaternissa: suuret odotukset. Höglundhan tunnetaan jo omanlaisenaan musikaalinerona, ja lisäksi pääroolissa on Emma Klingenberg, joka nähtiin Höglundin rakastetuksi Lillan-hitiksi muodostuneessa Once-musikaalissa.

Nyt ohjattavana teoksena on Sally Salmisen vuonna 1936 julkaistu Katrina, joka sai Suomessa osakseen vuosikymmenten unohduksen ja ylenkatseen.

Sittemmin Ilmari Kiannon Punaisen viivan ja Väinö Linnan Pohjantähden rinnalle suurteokseksi nostettu Katrina nähtiin viime vuonna kiitettynä sovituksena Tampereen Työväen Teatterin suurella näyttämöllä. Miten käy Lillanin ihmisenkokoisella?

Hyvin käy, monelta kantilta. Höglund on työryhmänsä kanssa tehnyt hienon kokonaisuuden.

…..

Klingenberg on näyttämöllä suvereeni, häikäisevä. Mutta samanaikaisesti kun hän tekee vau-luokan yksilösuorituksen, on hän saumaton osa ensemblea yhdessä Aili Järvelän, Ulriikka Heikinheimon ja Senni Valtosen kanssa.

Läs hela recensionen här