Saavutettavuustyökalut

Backstage

Se, mitä yleisölle normaalisti näkyy teatterin lavan välityksellä, on vain murto-osa siitä työstä, mitä teatterin seinien sisällä tehdään. Kurkistakaa teatterin kulisseihin kotisivujen Backstage-osiossa ja pääsette tutustumaan videoiden ja artikkeleiden kautta satojen teatterialan ammattilaisten työhön!

Helsingin Kaupunginteatteri on Suomen suurin teatteri, jossa työskentelee noin 240 intohimoista teatterialan ammattilaista näyttelijästä puuseppään ja lipunmyyjästä pukusuunnittelijaan. Lisäksi tilapäistä henkilökuntaa on noin 100.

Halusimme yleisön pääsevän kurkistamaan myös teatterin kulisseihin ja tutustumaan näiden satojen ammattilaisten työhön. Siksi avasimme ovet Backstagelle, jossa voit videoiden ja artikkelien kautta tutustua esimerkiksi lavastamon, puvuston ja taiteellisten suunnittelijoiden työhön ja tekijöihin.

Tutustu myös Backstagen oheen rakennettuun oppimateriaaliin.

Teatteri tutuksi draaman keinoin

(ikäryhmä ala- ja yläkoulu) 

Tämä opettajamateriaali koostuu videoista, haastatteluista ja erilaisista draamatehtävistä, joissa rakennetaan asteittain omaa roolihahmoa. Tehtävien kautta tutustutaan teatterin eri ammatteihin ja osa-alueisiin. Lataa materiaali tästä.