Saavutettavuustyökalut

Elonsiivous – tarina sitkeästä ystävyydestä

Helsingin Kaupunginteatteri on toteuttanut toukokuusta 2021 alkaen Taidetta ikääntyneiden koteihin -hanketta, jonka osana on valmistunut Elonsiivous – tarina sitkeästä ystävyydestä -teatteriesitys. Esityksen taustalla on kuusikymmentäviisi ikäihmisten haastattelua, joten kaikki esityksessä nähty on totta.

Aino (Marjut Toivanen) ja Raisa (Leena Rapola) asuvat kerrostaloasunnoissa toistensa naapurissa. On yhteinen saunavuoro ja yhteinen sanomalehtitilaus, tarkistuskäynnit ja pullapitkot. Mitä elämä olisikaan ilman pitkiä, yhteisiä iltapäiviä keskustelujen ja tanssihaaveiden siivittämänä?

“Näytelmä nostaa keskiöön kahden ikääntyneen naisen ystävyyden. Ystävykset kannattelevat ja rakastavat toisiaan, mutta seisovat kuitenkin omilla jaloillaan”, ohjaaja Martta Pesonen kertoo.

Työryhmä:

Esiintyjät: Leena Rapola ja Marjut Toivanen
Käsikirjoitus ja laulujen sanat: Janne Puustinen
Ohjaus: Martta Pesonen
Esitysdramaturgi ja skenografia: Laura Ikonen
Äänisuunnittelu ja sävellys: Aleksi Kinnunen
Tuotanto: Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö

@hkt_yleisotyo @hktfi

Taidetta ikääntyneiden koteihin -hanke on osa Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyötä. Hanketta rahoittaa Helsingin kaupunki ja se toteutetaan laajan yhteistyöverkoston voimin.

Lisätietoa hankkeesta: hankekoordinaattori Reetta Kankare, reetta.kankare@hkt.fi tai hankevastaava Hanna Nuorala, hanna.nuorala@hkt.fi