Saavutettavuustyökalut

Elonsiivous – tarina sitkeästä ystävyydestä

Helsingin Kaupunginteatteri on toteuttanut toukokuusta 2021 alkaen Taidetta ikääntyneiden koteihin -hanketta, jonka osana on valmistunut Elonsiivous – tarina sitkeästä ystävyydestä -teatteriesitys. Esityksen taustalla on kuusikymmentäviisi ikäihmisten haastattelua, joten kaikki esityksessä nähty on totta.

Aino (Marjut Toivanen) ja Raisa (Leena Rapola) asuvat kerrostaloasunnoissa toistensa naapurissa. On yhteinen saunavuoro ja yhteinen sanomalehtitilaus, tarkistuskäynnit ja pullapitkot. Mitä elämä olisikaan ilman pitkiä, yhteisiä iltapäiviä keskustelujen ja tanssihaaveiden siivittämänä?

“Näytelmä nostaa keskiöön kahden ikääntyneen naisen ystävyyden. Ystävykset kannattelevat ja rakastavat toisiaan, mutta seisovat kuitenkin omilla jaloillaan”, ohjaaja Martta Pesonen kertoo.

Tervetuloa katsomaan maksutonta suoraa lähetystä verkossa keskiviikkona 7.2. klo 13.30!

Helsingin Kaupunginteatterissa helmikuussa 2023 kantaesityksensä saanut näytelmä nähdään 7.2.2024 suorana lähetyksenä, jota voi seurata Helsingin Kaupunginteatterin Youtube-kanavalta tai Lämpiö-alustan kautta.

Ilmoita ryhmäsi mukaan yhteiskatsomoon. Ilmoittautuneille lähetetään viikkoa ennen tapahtumaa oheismateriaali, jota voi halutessaan käyttää esitykseen virittymisessä ryhmän kanssa. Ilmoittautumaan pääset tästä.

Yksittäiset katsojat voivat esityksen jälkeen siirtyä Elonsiivouksen jatkoille Lämpiö.fi-alustalla. Luvassa on mukavaa yhdessäoloa ja keskustelua esityksen teemoista.

Lisätietoja suorasta lähetyksestä täältä.


Työryhmä:

Esiintyjät: Leena Rapola ja Marjut Toivanen

Käsikirjoitus ja laulujen sanat: Janne Puustinen

Ohjaus: Martta Pesonen

Esitysdramaturgi ja skenografia: Laura Ikonen

Äänisuunnittelu ja sävellys: Aleksi Kinnunen

Tuotanto: Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö

@hkt_yleisotyo @hktfi

Taidetta ikääntyneiden koteihin -hanke on osa Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyötä. Hanketta rahoittaa Helsingin kaupunki ja se toteutetaan laajan yhteistyöverkoston voimin.

Lisätietoa hankkeesta: hankekoordinaattori Reetta Kankare, reetta.kankare@hkt.fi tai hankevastaava Hanna Nuorala, hanna.nuorala@hkt.fi