Saavutettavuustyökalut

Kulttuurin kummilapset

Helsingin Kaupunginteatteri on yksi Kulttuurin kummilapset -hankkeen toimijoista ja yksi helsinkiläisten vuonna 2021 syntyvien lasten teatterikummeista. Kummiteatterit tarjoavat vuosittain kaksi tapahtumaa, joihin kummilapset voivat osallistua perheensä kera.

Teattereiden tarjoamat tapahtumat voivat olla esityksiä tai tunnelmallisia ja kiireettömiä taidetuokioita lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Tapahtumat suunnitellaan lapsen ikä huomioiden ja ne soveltuvat kaikille perheille.

Kevään 2024 Kummilapsille tarjottava esitys on Mollin iltahepuli! Katri Kirkkopellon samannimiseen lastenkirjaan perustuva teatteriesitys kertoo lapsiperheille erittäin tutusta aiheesta – nukkumisesta. Mitä tapahtuu, kun Mollille ja hänen parhaalle ystävälleen Sisulle iskee iltaväsymyksen sijasta iltahepuli? Esityksessä tarvitaan katsojien apua, jotta päähenkilöt Molli ja Sisu saadaan unten maille.

Kuva: Katri Kirkkopelto

 

Helsingin Kaupunginteatterin kummilapsitoiminta startattiin syksyllä 2021 Mukavaa matkaa! -vauvateatteriesityksellä. 

Syksyllä 2022 Kaupunginteatteri kutsui kummilapset kurkkaamaan teatteritalon uumeniin Taaperot teatterissatapahtumissa.

Syksyllä 2023 kummilapset pääsivät osallistumaan suurella näyttämöllä esitettyyn Porkkana karkuteillä -teatterikonserttiin, jossa teatterimme väki yhdisti voimansa Helsingin kaupunginorkesterin kanssa.

Kulttuurin kummilapset - Porkkana karkuteillä 2023. Kuva Miika Storm.
Porkkana karkuteillä. Miika Storm Photography.

 

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen. Toiminta jatkuu, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kummiteattereina vuonna 2021 syntyville lapsille toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri ILMI Ö., Q-teatteri ja Nukketeatteri Sampo. Teatteritapahtumat ovat maksuttomia ja niitä järjestetään teattereiden lisäksi eri puolilla Helsinkiä.

Kulttuurin kummilapsi -toiminnan tarkoitus on lisätä helsinkiläisten perheiden hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta sekä tukea lapsen kasvua ja kehitystä taiteen ja kulttuurin keinoin. Toiminta kannustaa matalalla kynnyksellä näkemään, kuulemaan ja kokemaan kotikaupunkia sekä tutustumaan sen kulttuuripaikkoihin.

Kulttuurin kummilapset -hanketta hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. Toiminnan mahdollistaa Jane ja Aatos Erkon säätiön avustus.

Lapset saavat kutsun Kulttuurin kummilapseksi neuvolasta.
Mukaan toimintaan voi ilmoittautua kummilapset.hel.fi -verkkosivustolla.

#kulttuurinkummilapset #helsinki

Kerromme mieluusti lisää:

mirja.neuvonen@hkt.fi / 0403523969

jenny.jumppanen@hkt.fi / 0406529932

Lisätietoja hankkeesta:

www.kummilapset.hel.fi

kulttuurin.kummilapset@hel.fi