Saavutettavuustyökalut

Kulttuurin kummilapset

Helsingin Kaupunginteatteri on yksi Kulttuurin kummilapset -hankkeen toimijoista ja yksi helsinkiläisten vuonna 2021 syntyvien lasten teatterikummeista. Kummiteatterit tarjoavat vuosittain kaksi tapahtumaa, joihin kummilapset voivat osallistua perheensä kera.

Teattereiden tarjoamat tapahtumat voivat olla esityksiä tai tunnelmallisia ja kiireettömiä taidetuokioita lapsille ja heidän lähiaikuisilleen. Tapahtumat suunnitellaan lapsen ikä huomioiden ja ne soveltuvat kaikille perheille.

Helsingin Kaupunginteatterin kummilapsitoiminta startattiin syksyllä 2021 Mukavaa matkaa! -vauvateatteriesityksellä. Syksyllä 2022 Kaupunginteatteri kutsui kummilapset kurkkaamaan, miltä päivä ja yö tuntuvat ja näyttävät teatterin uumenissa. Taaperot teatterissatapahtumat järjestettiin Kaupunginteatterilla 12. – 13. syyskuuta teatterin kummilapsiperheille. Taaperot teatterissa -tapahtumissa pääsi tutustumaan teatterin eri osastoihin, kuten pukuihin, lavastukseen ja tarpeistoon sekä nauttimaan aurinkoisista musiikkituokioista suuren näyttämön lämpiöissä. Pienen näyttämön lämpiöön rakentui öinen metsä, jossa rauhoituttiin satujen, lorujen ja iltalaulujen parissa.

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen. Toiminta jatkuu, kunnes lapsi aloittaa koulun. Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kummiteattereina vuonna 2021 syntyville lapsille toimivat Helsingin Kaupunginteatteri, Suomen Kansallisteatteri, Svenska Teatern, Teatteri ILMI Ö., Q-teatteri ja Nukketeatteri Sampo. Teatteritapahtumat ovat maksuttomia ja niitä järjestetään teattereiden lisäksi eri puolilla Helsinkiä.

Kulttuurin kummilapsi -toiminnan tarkoitus on lisätä helsinkiläisten perheiden hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta sekä tukea lapsen kasvua ja kehitystä taiteen ja kulttuurin keinoin. Toiminta kannustaa matalalla kynnyksellä näkemään, kuulemaan ja kokemaan kotikaupunkia sekä tutustumaan sen kulttuuripaikkoihin.
Kulttuurin kummilapset -hanketta hallinnoi Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. Toiminnan mahdollistaa Jane ja Aatos Erkon säätiön avustus.

Lapset saavat kutsun Kulttuurin kummilapseksi neuvolasta.
Mukaan toimintaan voi ilmoittautua kummilapset.hel.fi -verkkosivustolla.

#kulttuurinkummilapset #helsinki

Kerromme mieluusti lisää:

mirja.neuvonen@hkt.fi / 0403523969

jenny.jumppanen@hkt.fi / 0406529932

Lisätietoja hankkeesta:

www.kummilapset.hel.fi

kulttuurin.kummilapset@hel.fi