Saavutettavuustyökalut

Nuori Näyttämö 2022-2024

Helsingin Kaupunginteatteri on jo neljättä kertaa mukana yhtenä kuudesta ammattiteatterista Työväen Näyttämöiden Liiton järjestämässä valtakunnallisessa Nuori Näyttämö -hankkeessa.

Nuori Näyttämö yhdistää eturivin näytelmäkirjailijat, nuorten ryhmät ja ammattiteatterit toimimaan yhteistyössä. Hanketta varten on valmistunut kolme uutta kotimaista nuortennäytelmää ja yksi käännösteksti. Nuori Näyttämö 2022–24-näytelmätekstit ovat inspiroivan omaäänisiä ja antavat monipuolisen kuvan siitä, mitä kaikkea näytelmä voi tässä hetkessä olla. Kirjailijat ja teokset ovat Pauliina Feodoroff/Siirtomaakansakunta, Marko Järvikallas/Kirsikkapommi, Arda Yildirim/Meistä, kärpäsistä ja Christoffer Mellgren/Kakkua jaettavaksi.

Hankkeeseen valitut nuorten teatteriryhmät valmistavat näytelmäteksteistä esityksiä ja mukana olevista ammattiteattereista kullekin nuorten ryhmälle valikoituu teatterin ammattilainen kummiksi. Helsingin Kaupunginteatterin kummiryhmät ovat Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulun Caliban, Circus Helsinki, Jäänsärkijöiden nuori näyttämö, Tapiolan lukion musiikkiteatteriryhmä, Teatteri Pikku Kivi, Teatteri Werner ja Helsingin Teatterikoulun Vimma Ensemble. Hanke huipentuu teatterifestivaaleihin huhti-toukokuussa 2024, jolloin koko Suomen alueella nähdään neljästä näytelmästä useita eri tulkintoja.

Etelä-Suomen Nuori Näyttämö -festivaali järjestetään Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa ja Suomen Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä 25.4.-27.4.2024. Luvassa on yhteensä kolmetoista nuorten esitystä.

Helsingin Kaupunginteatteri –
Nuori näyttämö -festivaali 2018 – Kallion lukio – Kuva © Aysha Lempeä

 

Lue lisää hankkeesta:
Helsingin Kaupunginteatterin tiedote
Nuori näyttämö -kotisivut

Lisätietoja: Helsingin Kaupunginteatteri, yleisötyövastaava Mirja Neuvonen, puh. 040 352 3969, mirja.neuvonen@hkt.fi