Saavutettavuustyökalut

Ainutlaatuinen konsertti vie musikaalimatkalle Broadwaylle ja West Endiin

Tiedote   01.11.2019

Helsingin Kaupunginteatterin taiteilijat vievät yleisön ainutlaatuiselle konserttimatkalle musikaalien maailmaan 24. marraskuuta suurella näyttämöllä. Taiteellisen henkilökunnan laulunopetuksen yhteydessä suunniteltu konsertti tarjoaa yleisölle mahdollisuuden tutustua myös harvemmin Suomessa kuultuihin musikaalisävelmiin.

Helsingin Kaupunginteatterin hurmaavien taiteilijoiden ja muun henkilökunnan järjestämä Lauluja Broadwaylta ja West Endistä -konsertti koostuu niin tutuista kuin vähän tuntemattomimmista elokuva- ja musikaalisävelmistä. Mukana on musiikkia muun muassa musikaaleista Finding Neverland (2014), The Greatest Showman (2017), Bridges of Madison County (2014), Next to Normal (2008) ja Nine (1982).

HKT:n musikaaleista tutut näyttelijät Emilia Nyman ja Antti Timonen toimivat konsertin juontajina ja johdattavat yleisön alkuperäiskielellä englanniksi kuultavien laulujen maailmaan.

”Konsertissa esiintyy talon taiteellista henkilökuntaa, niin musikaalin kuin draaman puolelta, jotka ovat opiskelleet brittiopettajien Tim Richardsin ja Ian Nicholasin opastuksella viimeiset kuusi vuotta Estill Voice Training -tekniikkaa. Nämä loistavat opettajamme ovat koonneet konsertin materiaalin ja tehneet kappalevalinnat jokaisen meidän persoonan ja omakohtaisen haasteen mukaan. Kirjavaa joukkoamme yhdistää tämä näyttämö sekä rohkeus ja halu kertoa tarinoita”, sanoo näyttelijä Emilia Nyman.

Vain yhden kerran esitettävän Lauluja Broadwaylta ja West Endistä -konsertin järjestelyistä vastaavat Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijät, tanssijat ja tekninen henkilökunta.

”Päätimme yhdistysten porukalla, että tempaistaan yhdessä tällainen konserttipäivä, joka alkaa sillä, että talon taiteilijat ottavat vastaan narikassa, ja konsertin jälkeen jäädään vielä yleisön kanssa lämpiöön lasilliselle”, sanoo näyttelijä Ursula Salo, yksi konserttitapahtuman kantavista voimista.

Lauluja Broadwaylta ja West Endistä -tapahtuma sisältää konsertin lisäksi parvekelämpiössä järjestettävän After Clubin, johon yleisö on tervetullut jäämään lasilliselle, kuuntelemaan lauluja ja tapaamaan talon taiteilijoita.

Konsertissa ja After Clubilla esiintyvät Laura Alajääski, Kari Arffman, Sari Haapamäki, Sofia Hilli, Kirsi Karlenius, Tuukka Leppänen, Kai Lähdesmäki, Martti Manninen, Vappu Nalbantoglu, Emilia Nyman, Sonja Pajunoja, Tiina Peltonen, Leena Rapola, Ursula Salo, Aino Seppo, Inka Tiitinen, Antti Timonen, Kaisa Torkkel, Leenamari Unho ja Mikko Vihma.

Orkesterissa soittavat Marko Hilpo (kapellimestari, sovitus, piano), Eeva Koivusalo (basso) ja Anssi Sopanen (rummut).

Konsertti alkaa klo 16.00 ja kestää noin kaksi tuntia sisältäen väliajan. After Club esityksen jälkeen noin klo 19.15 saakka suuren näyttämön lämpiössä.

Lauluja Broadwaylta ja West Endistä 24.11.2019 klo 16 Helsingin Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä (Eläintarhantie 5)
29 € – 34 € (sis. pm)

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi 
Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki